Sosyal Medya

Coğrafyamız

Muhaliflerden Esed güçlerine ağır darbe

Suriye'de Esed güçleriyle muhalif birlikler arasındaki çatışmalarda, rejim güçlerine ağır darbe vurulduğu bildirildi...



Halep'te Rus güçlerinin desteÄŸiyle muhalif birliklere saldıran rejim güçlerinin ağır darbe aldığı belirtildi. Esed güçlerine ait 35 askerin öldürüldüÄŸü, 5 tankın, 8 de paletli aracın imha edildiÄŸi öÄŸrenildi. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Suriye'de Rus uçaklarının hava desteÄŸiyle Halep'in güneyine saldıran Esed güçlerinin muhalif birliklerce geri püskürtüldüÄŸü 35 askerin öldüÄŸü, 5'i tank 8 paletli aracında imha edildiÄŸi bildirildi.

Halep'teki yerel kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaÅŸ uçaklarının hava desteÄŸiyle Halep'in güneyinde muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere saldıran rejim güçleri muhaliflerle girdiÄŸi çatışmada 35 rejim askeri yaÅŸamını yitirdi, 5'i tank 8 paletli askeri araç da imha edildi.

Muhalif birliklerin kentin güneyinde Abtayn köyü yakınlarında rejime ait paletli personel taşıyıcı bir aracı ele geçirdiÄŸini aktaran kaynaklar, "Muhaliflerin, Halep'in güneyindeki çatışmalarda Esed güçlerine roket ve havan toplarıyla saldırarak, Rus ordusunun hava desteÄŸine raÄŸmen rejim güçlerine büyük kayıplar verdiÄŸini" belirtti.

Rejime ait bir insansız hava aracının da cephe hattında keÅŸif yaptığına deÄŸinen kaynaklar, Halep'in güneyindeki el-Hadır ve el-Ays beldeleri çevresindeki çatışmalar ve Rus uçaklarının yerleÅŸim yerine saldırması nedeniyle çok sayıda kiÅŸinin evlerini terk ederek güvenli bölgelere göç ettiÄŸini kaydetti.

Rus uçaklarının kentin güneyindeki Merc ve Zerbe bölgelerinde sivil yerleÅŸim yerlerine düzenlediÄŸi saldırıda bazı sivillerin yaralandığını ifade eden kaynaklar, rejim güçlerinin kentin güney kesimlerinde Rusların hava ÅŸemsiyesiyle ilerlemek istediÄŸini fakat güçlü bir savunma hattıyla karşılaÅŸtığını dile getirdi.

Kaynaklar ayrıca, rejimin kentin güney kesimlerinde mevzi kazan bir iÅŸ makinesini de imha ettiÄŸini dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.