Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrailli yerleşimci Filistinli genci öldürdü

İsrailli bir yerleşimci, kendisini bıçaklamaya çalıştığını iddia ettiği Filistinli bir genci öldürdü. Aktivistlerin videosunda, İsrail polisinin tekmeyle kontrol ettiği Filistinli gencin cesedinin yanına bir cisim koyduğu görülüyor. Ma'an haber ajansı, bu cismin bıçak olduğunu söylüyor.



Ä°srailli bir yerleÅŸimci, Batı Åžeria'daki Ä°srail iÅŸgal bölgesinde yer alan El Halil'de, 18 yaşındaki Filistinli Fadel Kawatsmi isimli genci tabanca ile vurarak öldürdü. YerleÅŸimci, Filistinli gencin kendisini bıçaklamaya çalıştığını iddia etti. Ä°srail polisiyse, öldürülen gencin Ä°srailli yerleÅŸimciye 'zarar vermeden önce vurulduÄŸu' açıklamasını yaptı.

Ä°srail polisinin yaptığı açıklama, görgü tanıklarının ifadeleriyle çeliÅŸiyor. Görgü tanıkları, Ä°srailli yerleÅŸimcinin Filistinliye saldırdığını söylüyor. Filistinli aktivistler tarafından yayınlanan videoda, Ä°srail polisinin öldürülen Filistinli gencin yanına bir cisim bıraktığı görülüyor. Ma'an haber ajansı, bu cismin bıçak olduÄŸunu belirtti. 

38 Filistinli ve 7 Ä°srailli öldü

Ay başından bu yana Ä°srailli güvenlik güçleri ve yerleÅŸimciler ile Filistinliler arasındaki çatışmalar ÅŸiddetlendi. Ekim ayında 38 Filistinli ve 7 Ä°srailli öldü. Ölen Filistinlilerden 7'si çocuk.
Yahudi yerleÅŸimciler, geçtiÄŸimiz aÄŸustos ayı baÅŸlarında Nablus'ta DevabiÅŸe ailesinin evini kundaklamış olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diÄŸer çocukları saÄŸ kurtulmuÅŸtu.
Olayın ardından bölgede baÅŸlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya Ä°srail askerlerinin yaptığı baskın sonrası doruÄŸa ulaÅŸtı. Batı Åžeria ve Gazze'nin çeÅŸitli bölgelerinde düzenlenen gösteriler de çok sayıda Filistinli yaralandı.

Kaynak: Storyful, Al Jazeera, Ma'an 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.