Sosyal Medya

Dünya

Macaristan Hırvat sınırını da kapattı

Macaristan, sığınmacıların girişini engellemek için Sırbistan sınırından sonra Hırvatistan sınırını da kapattı.



Macar polisler, Hırvatistan ile Macaristan sınırı arasındaki Borovo geçiÅŸinden yaklaşık bin 500 sığınmacının ülkeye girmesinin ardından, gece yarısından bir saat sonra sınıra tel örgü çekti. Birçok sığınmacı sınır kapanmadan önce, Macaristan'ın Zakany köyüne geçti.

Macaristan üzerinden artık Avrupa'ya geçemeyecek sığımacıların, Hırvatistan ile Slovenya sınırını tercih etmesi bekleniyor.

Hırvatistan ile Slovenya hükümetlerinin, sığınmacıların Hırvatistan kuzeyindeki Mursko SrediÅŸçe ve Matzely geçiÅŸleri kullanmaları konusunda ÅŸimdiden anlaÅŸtığı bildirildi. Slovenya ise Hırvatistan sınırına takviye polis gönderdi.

Hırvatistan Ä°çiÅŸleri Bakanı Ranko Ostoyiç, basına yaptığı açıklamada, Hırvatistan'nın sığınmacılar konusunda Slovenya ile görüÅŸmelere devam edeceÄŸini, bu konuda bir sorunun yaÅŸanması istemediklerini ifade etti.

Macaristan Dış Ticaret ve DışiÅŸleri Bakanı Peter Szijjarto, dün yaptığı açıklamada, "Macaristan, bu gece yarısından itibaren Hırvat-Macar sınırındaki yeÅŸil bölgeyi kapatacak" demiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.