Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas'tan Rusya'ya "İsrail'e baskı yapın" çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Bogdanov ile telefonda görüşen Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, Rusya'dan Filistinlilere yönelik saldırılarına son vermesi için İsrail yönetimi üzerinde baskı oluşturmasını istedi



Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Halid MeÅŸal'in, Rusya'dan "Filistin topraklarındaki ihlallerine son vermesi için Ä°srail'e baskı yapmasını" istediÄŸi bildirildi.

Hamas hareketinin resmi internet sayfasından yapılan yazılı açıklamada, MeÅŸal'in Rusya DışiÅŸleri Bakanı Yardımcısı ve OrtadoÄŸu ile Afrika ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov ile telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirdiÄŸi belirtildi. GörüÅŸmede MeÅŸal'in Ä°srail ordusunun Batı Åžeria, Kudüs ve Gazze Åžeridi'ndeki ihlalleri ve sivillere yönelik saldırıları hakkında ayrıntılı bilgi verildiÄŸi kaydedildi.

Ä°srail'in Filistin halkı ve mukaddesatlara yönelik ihlallerine son vermesi için Rusya'dan bu ülke yönetimi üzerinde baskı oluÅŸturmasını isteyen MeÅŸal'in, "Ä°srail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik YahudileÅŸtirme çabaları ve masum kadın ve çocukları soÄŸukkanlılıkla öldürmesinin, Filistin halkında öfkeye ve ayaklanmalara neden olduÄŸunu" söylediÄŸi aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Rusya DışiÅŸleri Bakanı Yardımcısı ve OrtadoÄŸu ile Afrika ülkeleri Özel Temsilcisi Bogdanov'un da Hamas liderine Filistin topraklarında yaÅŸananlardan duyduÄŸu rahatsızlığı ifade ettiÄŸi ve ülkesinin bu konuda çaba harcayacağı sözü verdiÄŸi ifade edildi.

MeÅŸal'in Ä°srail'in artan saldırıları nedeniyle Arap ve Ä°slam ülkelerinin yanı sıra uluslararası alanda görüÅŸmelerini sürdürdüÄŸü aktarıldı.

Yahudi yerleÅŸimciler, geçen aÄŸustos ayı baÅŸlarında Nablus'ta DevabiÅŸe ailesinin evini kundaklamış, olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri yanarak hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diÄŸer çocukları saÄŸ kurtulmuÅŸtu.

Söz konusu olayla baÅŸlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Åžeria ve Gazze'nin çeÅŸitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaÅŸmıştı.

Ä°srail'in bu ayın başından beri Batı Åžeria, Kudüs ve Gazze'de düzenlediÄŸi saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 42'ye yükseldiÄŸi açıklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.