Sosyal Medya

Dünya

ABD'nin yardımı ile Türk jetlerini vuracaklar

ABD'nin verdiği 50 ton silahı aldığını teslim aldıklarının söyleyen PYD bu silahları PKK'ya verecek.



ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı savaÅŸanlara havadan attığı silahların kime gittiÄŸi tartışması sürüyor. ABD, silahların Araplar'a verildiÄŸini belirtirken, PYD BaÅŸkanı Müslim, "50 ton silah bize ve Arap müttefiklerimize ulaÅŸtı" dedi.

Peki PYD'nin eline geçtiÄŸi neredeyse kesinleÅŸen bu silahların hedefi kim olacak?

STINGERLER DA VAR

50 ton silah arasında etkili bir silah da bulunuyor. Bir kiÅŸi tarafından taşınabilen, uçak ve helikoptere karşı kullanılan, omuzdan ateÅŸlenen bir hava savunma silahı olan stingerların hedefinde Türk savaÅŸ uçaklarının olacağı iddia edildi.

Çünkü Temmuz ayı sonundan beri Türkiye, PKK'ya karşı tarihin en büyük hava operasyonunu baÅŸlatmış ve PKK tarihinin en büyük kayıplarını yaşıyor.

HEDEF TÜRK F-16'LARI VURMAK

PYD'nin bu silahları Suriye rejimine ve IŞİD'in de elinde uçak olmadığına göre bu silah, PKK'ya verilecek ve bölgede operasyonlara katılan Türk F-16'ların vurulması için kullanılacak.

ERDOÄžAN UYARMIÅžTI

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, önceki gün W-20 zirvesinde yaptığı konuÅŸmada 'Terör örgütlerine verdiÄŸiniz o silahlar gün gelecek size doÄŸrultulacak. Terör örgütünün elinde çıkan silahlara bakın. Hepsi batılı dostlarımızdan. Bunlar yan yana oturduÄŸumuzda dost ama silahlar onların silahı' demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.