Sosyal Medya

Güncel

'Güney isterse, onlara da su veririz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'asrın projesi' ile ilgili olarak isterlerse Güney Kesimi'ne de su verebileceklerini söyledi.



Kıbrıs'a su götürmenin birçok Türk siyasetçinin hayalinde olduÄŸunu söyleyen ErdoÄŸan, rüyası görülen projeyi gerçekleÅŸtirdiklerini söyledi. ErdoÄŸan, "Gerek BaÅŸbakanlığım döneminde gerekse CumhurbaÅŸkanlığı dönemimde bu projenin her detayınla ilgilendim. Büyük sevinç yaşıyorum. 1 Milyar 600 milyon TL'ye gerçekleÅŸtirilen bu projenini hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'den Kıbrıs'a su götürmek birçok siyasetçinin hayaliydi. Bugün onlarca yıldır rüyası görülen projeyi gerçekleÅŸtiriyoruz. Türkiye bir dönem kendi sorunlarıyla uÄŸraşırken kardeÅŸleriyle ilgilenemedi. Åžimdi bu günlere geldik. KardeÅŸlerim bu eser gurur verici örnek bir yatırımdır" dedi.

GÜNEY'E DE SU VERÄ°RÄ°Z

Kuzey Kıbrıs'a Türkiye'den verilecek sudan Güney Rum kesimin de faydalanabileceÄŸini söyleyen ErdoÄŸan, "Ä°nÅŸallah bu projeyle Kıbrıslı kardeÅŸlerimize içme ve kullanma suyu temin edilerek 50 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacak. Güneydekiler eÄŸer 'Biz de bu sudan istifade etmek istiyoruz' derlerse, Güney'e de biz bunun adını 'Barış suyu' koyar onlara buradan su veririz. Çünkü bizim için asıl olan insandır, insan Bizim için as olan insandır insan. Biz hep bana deÄŸil hep bize diyoruz. Güney Rum kesimine de sesleniyorum. Umudumuz o ki Güney kesimi de bu sudan yararlansın. Bu sudan adil ve kalıcı ÅŸekilde tüm kıbrıs yararlansın. Anadolunun sularından sadece Kıbrıs deÄŸil barış umudu da nasibini alsın. Bilhassa son günlerde ivme kazanan bu müzakere döneminde garantör ülke ana vatan olarak süreci an be an takip ediyoruz. Biz Türk tarafı olarak yarım asrı aÅŸkın bir süredir uluslararası toplumun ve BM'nin gündemini iÅŸgal eden bu sorunun çözümü konusunda samimiyiz. Åžimdiye kadar ki çabalarda 'her zaman bir adım önde olacağız' dedik, önde olduk. Ä°yi niyet ve samimiyetle hareket ettik. Åžu gerçeÄŸi hiç kimse görmezden gelemez; adada adil, kalıcı, sürdürülebilir barışı isteyen taraf, her zaman Kıbrıslı Türkler olmuÅŸtur" dedi.

BÄ°ZÄ°M DERDÄ°MÄ°Z KIBRIS

Dertlerinin Kıbrıs olduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, "Kıbrıslı kardeÅŸlerimizin maruz kaldıkları maÄŸduriyetlerin giderilerek, dünyada hak ettikleri yeri almaları yönündeki çabalarımız yoÄŸun bir ÅŸekilde devam ediyor. Bunu, hafta içinde Sayın Obama ile de görüÅŸmemiz oldu, Kıbrıs'ı konuÅŸtuk, geçen hafta Brüksel'deki liderlerle Kıbrıs'ı konuÅŸtuk, derdimiz Kıbrıs" diye konuÅŸtu.

BU MÄ°LLET YAPAR YA YAPAR

Türkiye'nin istediÄŸi her ÅŸeyi yapabileceÄŸini söyleyen ErdoÄŸan, "150 yıllık bir rüya olan Marmaray'ın temelini attığımız zaman birileri bize bunlar çok hayalperest diyorlardı. Marmaray boÄŸazın altından geçti. Avrasya tüneli de 2 sene sonra bitiyor. Åžimdi de suyu Anamur'dan buraya baÄŸladık. Bu millet yapar ya yapar. Türkiye'nin çalışırsa ulaÅŸamayacağı hiçbir hedef, gerçekleÅŸtiremeyeceÄŸi bir proje yoktur" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.