Sosyal Medya

EÄŸitim

Öğretmen o fotoğrafın hikayesini anlattı

Van'ın Erciş ilçesinde görev yapan öğretmen Gökhan Bulut, sosyal medyada paylaştığı ve rekor kıran fotoğrafı anlattı.



Habertürk'ten Fulya Asena Kahraman'ın haberine göre, Birkaç gün önce Facebook'ta küçük öÄŸrencisiyle birlikte bir fotoÄŸrafını paylaÅŸtı. Bu paylaşım on binlerce beÄŸeni ve yüzlerce yorum aldı. Bulut, o fotoÄŸrafın hikayesini anlattı.

Gökhan Bulut aslen Adanalı. Babası bir fabrikadan emekli, anne ise ev hanımı. Ailesinde ondan baÅŸka öÄŸretmenlik yapan olmamış. 2013 yılında Çukurova Üniversitesi'nden mezun olmuÅŸ, 1 yıl Adana'da ücretli öÄŸretmenlik yaptıktan sonra, 2014 Eylül ayında Van'ın ErciÅŸ ilçesine tayini çıkıyor.

KÜÇÜK SINIFTA 16 ÖÄžRENCÄ°SÄ° VAR

Åžu an Van'daki küçük sınıfında 16 öÄŸrencisi var. O'nu sıradan bir öÄŸretmen olmaktan çıkaran ise aÄŸlayan öÄŸrencisiyle birlikte çekildiÄŸi ve Facebook'ta binlerce like alan selfie… Bakanı duygulandıran fotoÄŸrafın hikayesini ise Gökhan ÖÄŸretmen'in aÄŸzından dinleyelim;

"ÅžU AN GÜLE OYNAYA GELÄ°YOR"

“Okulun ilk günü öÄŸrencimiz aÄŸlamaklı ÅŸekilde sırasında oturuyordu. Güldürmeye çalıştım olmadı. Sonra dışarı çıktığımda ‘Ben su içeyim geleyim mi?' Diye yanıma geldi aÄŸlamaklıydı orada ters bir cevabımda öÄŸrencimin bütün geleceÄŸini kaybedebilirdim. ‘Tabi ki' dedim ve evine gönderdim. Bir gün sonra yine oturduÄŸu yerde aÄŸlayan öÄŸrencimizi güldürmek için yine harekete geçtim. ‘Aslanım, koçum' diyerek kafasını okÅŸadım. Baktım gülüyor. Daha fazla okÅŸadım sonra kalkıp bacağıma sarıldı ve o anda gülmeye baÅŸladı ve ÅŸu anda o çocuk güle oynaya okula geliyor.”

"HALKIMIZ YARDIM GÖNDERMEK Ä°STÄ°YOR"

Gökhan ÖÄŸretmen Van'da öÄŸretmenlik yapmanın güzel bir duygu olduÄŸunu söylüyor, yaÅŸamayı seven bir karakteri olduÄŸunu ve ÅŸehre adapte olma konusunda bir sorun yaÅŸamadığını belirtiyor. Paylaşımının dikkat çekmesi onu oldukça mutlu etmiÅŸ; "Gurur verici bir ÅŸey herkesin sizi takdir etmesi. Yardımlar konusunda da saÄŸolsun halkımız duyarlı yardımlar göndermek istiyorlar.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.