Sosyal Medya

Dünya

Hindu politikacıdan Müslümanlara inek eti yemeyin kampanyası

Hint Halk Partisi liderlerinden Hattar, Müslümanları inek etini yememeye çağırdı



Hindistan'da iktidardaki Halk Partisi liderlerinden, Haryana ili BaÅŸbakanı Manohar Lal Hattar Hindistan'da inek kutsal sayıldığı için ülkedeki Müslümanların sığır eti yemeyi durdurması gerektiÄŸini söyledi.

Hattar "bir kiÅŸinin özgürlüÄŸünün diÄŸer kiÅŸiye hangi ölçüde zarar vermeyeceÄŸi ile ölçüleceÄŸini" söyledi. Indian Express gazetesine verdiÄŸi röportajda Hintli Halk Partisi temsilcisi ÅŸunları söyledi: “Sığır etinin gıda olarak tüketilmesi baÅŸka topluluk üyeleri duygularına hakaret sayılıyor. Anayasaya göre de bu yapılamaz. Anayasada benim birilerini, birilerinin ise beni hakaret edecek eylemler yapmamamız gerektiÄŸi bildiriliyor. Ä°nsan inek eti yemeden de Müslüman olarak kalabilir. Hiçbir yerde Müslümanlar inek eti yesinler diye yazılmamıştır. Hıristiyanlıkta da onlara domuz eti yemeleri bildirilmemiÅŸtir”.

Hinduizm inançlarına göre kutsal hayvan olarak kabul edilen ineklerin kesilmesi Hindistan’ın birçok ilinde yasaktır.

Bu arada BBC Cuma günü Manohar Lal Hattar’ın bu açıklamalarının ülkede ciddi itirazlara neden olduÄŸunu haber verdi. Bunun nedenin ise sığır etinin koyun ve tavuk etinden ucuz olması ve bu etin Müslümanların yanında Hintliler arasında dokunulmazlığa sahip olan kast vekilleri tarafından da tüketilmesi olduÄŸu bildirildi.

Hükümete muhalif olan “Hindistan Ulusal Kongresi" de Hattar’ın bu açıklamasını “böyle bir beyanda bulunan birinin iktidarda kalma hakkı yoktur" diye sert bir ÅŸekilde eleÅŸtirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.