Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD'li pilot: 12 yaşındaki çocuklar meşru hedeftir

Alman Federal Parlamentosu NSA Komisyonunda ifade veren Amerikan drone pilotu, bıraktığı görevinin acımasız yönlerini anlattı



Almanya'da ABD Ulusal Güvenlik Servisi (NSA)'nin ülke içindeki faaliyetlerini araÅŸtırmak için kurulan komisyona konuÅŸan Amerikalı pilot ilginç bilgiler verdi. Amerikalı pilot ifadesinde, 12 yaşındaki çocukların bile meÅŸru hedef sayıldığını itiraf etti.

Komisyona ifade veren 29 yaşındaki drone pilotu Brandon Bryant, insansız hava araçlarıyla, kullanan ekip arasındaki ayrıntılı bilgi alışveriÅŸini anlattı. Geçen yıl Amerikan Ä°HA saldırılarında, Almanya'nın Ramstein ÅŸehrindeki Amerikan askeri üssünün kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Bryant, Ramstein üssünün dronelerin doÄŸrudan yönetimi için kullanılmadığını bildirdi.

Amerikan pilot Bryant, dronelerin kullanımında yardımcı pilot ve resim analisti görevlerini yerine getiren 'Sensor Operator' olarak 5 yıldan fazla çalışmış. Kendisinin de katıldığı drone saldırılarının Irak, Afganistan, Pakistan, Somali ve Yemen'de yapıldığını belirtti.

ÇOCUKLAR MEÅžRU HEDEF

Ä°nternetteki haber portalı 'Netzpolitik.org', NSA Komisyonundaki sorgulamadan önemli ayrıntıları aktardı. Bu bilgiler arasında, saldırılar sırasında çevrede bulunan insanlara ne gibi zararlarının olduÄŸu da yeraldı. Bryant, verdiÄŸi cevaplarda drone operasyonlarında asıl hedefin etrafında bulunanlara her seferinde mutlaka zarar verildiÄŸini ve bunun normal görüldüÄŸünü söyledi.

YaÅŸları 12'den itibaren tüm erkeklerin 'savaÅŸabilecek yaÅŸta' oldukları gerekçesiyle meÅŸru hedef sayıldığını ifade eden Bryant, kendilerine de Alman devletiyle ortak çalışıldığının söylendiÄŸini kaydetti. Amerikan pilot, 'EÄŸer Alman yetkililer bir telefon numarasının kime ait olduÄŸunu biliyorlarsa ve onu Amerikan yetkililere veriyorlarsa, bu bilgi o kiÅŸinin infazı için kullanılıyordu.' dedi.

Daha önce Alman televizyonu ARD ile bir röportaj yapan Bryant, görevi sırasında emirlere karşı çıkanlara büyük baskı yapıldığını bildirmiÅŸti. Bryant, ülkesinde bu konuyla ilgili hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılmasından korkmadığını, kendisinin sorumluluk üstlendiÄŸi gibi ülkesinin de sorumluluk üstlenmesi gerektiÄŸini savundu.

Bryant, Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal Silahlara Karşı Alman Hukukçular DerneÄŸi ve Alman Bilim Ä°nsanları BirliÄŸi tarafından, gizli bilgileri yetkililere duyuranlar için verilen 'Whistleblower Ödülü' ile ödüllendirilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.