Sosyal Medya

Güncel

HDP'de 'Zana' çatlağı

HDP'li Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı çağrıyı Demirtaş'ın sahiplenmemesi üzerine HDP'de yeni bir çatlak oluştuğu düşüncesi ortaya çıktı.



AkÅŸam'ın haberine göre, Daha önce “Kürt sorununu çözerse ErdoÄŸan çözer” diyerek, baÅŸlatılan çözüm sürecine büyük destek veren Kürt siyasi hareketinin en önemli isimlerinden HDP AÄŸrı Milletvekili Leyla Zana, yine çözümün adresi olarak CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı gösterdi. 

‘ÖFKE, ÖFKEYÄ° DOÄžURACAK' 

Ankara'daki saldırıda ölenlerin yakınlarına taziye için Ä°zmir'e giden Zana, “Sayın CumhurbaÅŸkanı, ana muhalefet partilerini bir araya getirsin. Ölen arkadaÅŸların tek tek ismini bilmiyorum ama acılıyız, öfkeliyiz, yaslıyız ve gerçekten isyandayız. Ama Yunus Emre'nin sözü gibi; 'öfke baldan tatlıdır ama meyvesi acıdır.' Öfke öfkeyi doÄŸuracak. Bu yas havası dayanışmaya dönsün.  Benim gibi insanların kaderi bu. 40 yıldır hep cenaze topluyoruz ve taziye dileklerinde bulunuyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

KÜÇÜMSEDÄ°

HDP lideri Selahattin DemirtaÅŸ ise Leyla Zana'nın çaÄŸrısına küçümseyen bir yorumda bulundu. DemirtaÅŸ, “Leyla ablanın içi uyanarak yaptığı bir çaÄŸrıdır. KiÅŸisel bir çaÄŸrıdır. Bir anne olarak yapmıştır. Partimizin yaptığı bir çaÄŸrı deÄŸildir” dedi. 

ErdoÄŸan'a çaÄŸrı HDP'yi ikiye böldü 

Leyla Zana'nın CumhurbaÅŸkanı EdoÄŸan'a yönelik çaÄŸrısının, HDP içinde görüÅŸ ayrılığına yol açtığı ve iki farklı görüÅŸün dillendirildiÄŸi ifade ediliyor. Partinin önemli bir bölümünün DemirtaÅŸ ile aynı cephede yer alarak Zana'yı eleÅŸtirdiÄŸi, bazı isimlerin ise Zana'ya destek verdiÄŸi ve "CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın rol üstlenmesinin toplumsal gerilimi yumuÅŸatacağı" görüÅŸünü savunduÄŸu konuÅŸuluyor. Partinin EÅŸ Genel BaÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸ ve Figen YüksekdaÄŸ'ın ise Leyla Zana'ya öfkeli olduÄŸu ifade ediliyor. 

Kendi kendini yalanladı 

Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun, HDP EÅŸ Genel baÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸ ve Figen YüksekdaÄŸ ile 40 dakika görüÅŸtü. DemirtaÅŸ görüÅŸme sonrası hem Leyla Zana'nın CumhurbaÅŸkanı'na yaptığı çaÄŸrıyı reddetti hem de siyasi partilerin gerginliÄŸin çözümü için bir araya gelmesi gerektiÄŸini söyleyerek kendi kendini tekzip etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.