Sosyal Medya

Güncel

Esayan: Muhalefet acıdan rant sağlıyor

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Markar Eseyan, “Maalesef muhalefet bu acı üzerinden siyasi rant çıkarmaya çalışıyor” dedi.



Ä°HA'nın haberine göre, AK Parti Ä°stanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Markar Eseyan, ÅžiÅŸli Seçim Koordinasyon Merkezi'nde parti teÅŸkilatı ile bir araya geldi. TeÅŸkilat üyeleri ile yürütülen seçim çalışmaları hakkında sohbet eden Eseyan, fikir alışveriÅŸinde bulundu. Ankara'da yaÅŸanan terör saldırısının seçimleri gölgelemek adına yapıldığını belirten Eseyan, “Ankara bu saldırı için özel olarak seçildi. Ülkenin pek çok kentinden gelen insanlar vardı. Bu saldırıyla ülkenin her kentine bir cenaze göndermek planlandı. Halk bir kaos duygusuna sokulmak istendi. Aynı zamanda ülkeyi zayıf göstermek, seçimlerin zor ÅŸartlar altında yaptırılması amaçlandı. Bu gerçekten ülkemizin çok önceden gördüÄŸü bir oyundur. Halkımız bu oyunu çok iyi biliyor. Ancak amaçlanan bu hedeflerin hiçbiri gerçekleÅŸmedi. Tabi ki bizim canımız yandı. 100 tane vatandaşımız hayatını kaybetti. Ama beklenen kaosu çıkaramadılar. Halkımız kendi barışına sahip çıktı ve tahriklere uymadı” diye konuÅŸtu.

HDP'nin Ankara'da yaÅŸanan saldırıdan siyasi rant elde etmeye çalıştığını da söyleyen Eseyan, “Maalesef bazı muhalefet partilerimiz ve özellikle HDP insanları sokaÄŸa dökmek adına çok tahrik edici açıklamalarda bulundular. Biz bu durumu büyük bir acıyla ve ibretle izledik. Muhalefet partileri böyle sıkıntılı bir dönemde ellerini taşın altına sokmadığı gibi, bu ateÅŸten siyasi bir sonuç yaratmanın peÅŸinden gidiyorlar. Ama halkımızın feraseti yüksektir. KardeÅŸi kardeÅŸe düÅŸürecek bu oyunlara biz müsaade etmeyeceÄŸiz. GördüÄŸümüz kadarıyla halkımız Türk-Kürt, Alevi-Sünni çatışmasına da müsaade etmeyecek kadar da kararlı ve bilinçlidir” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.