Sosyal Medya

Dünya

ABD silahların Araplara ulaştığından eminmiş!

ABD Merkez Komutanlığı Sözcüsü Ryder, havadan gönderilen askeri malzemelerin Suriyeli Arap koalisyonu güçlerinin eline geçtiğinden "emin olduklarını" söyledi.



ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Pat Ryder, Türkiye'nin endiÅŸelerinin farkında olduklarını ve geçen hafta sonu Suriye'nin kuzeyinde muhaliflere yapılan askeri yardımın Suriyeli Kürt gruplara gitmediÄŸini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı'nda telekonferans yöntemiyle gazetecilere konuÅŸan Sözcü Ryder, IŞİD ile mücadele konusundaki bilgilendirme yaptı.

Pazar gecesi havadan gönderilen mühimmatın içinde bulunan askeri malzemelerin Suriyeli Arap koalisyonu güçlerinin eline geçtiÄŸinden "emin olduklarını" vurgulayan Ryder, "Türk ortaklarımızın bazı endiÅŸeleri hakkında hassasız. Tekrar söyleyeyim, bu yardım Suriyeli Kürtlere yapılmadı" dedi.

Ryder, son aylarda IŞİD karşıtı güçlere mensup on binlerce kiÅŸinin terör örgütünü Türkiye sınırı yakınındaki bölgelerden uzaklaÅŸtırdığını ifade ederek, yapılan 50 tonluk yardımın da yaklaşık 5 bin kiÅŸiden oluÅŸan Arap muhalif gruba gittiÄŸini yineledi.

Ryder, bu grubun bazı durumlarda Suriyeli Kürt gruplar ve Türkmen, Hristiyan ya da diÄŸer unsurlarla uyum içinde hareket ettiÄŸini ifade etti.

CENTCOM Sözcüsü, yakın zamanda Suriye Demokratik Güçleri adı altında bir oluÅŸumun kurulduÄŸunu ve PYD'nin de bununla baÄŸlantılı olduÄŸunu bildiklerini kaydederek, ancak askeri malzeme yardımı yapılan Arap koalisyonunun bu güçlerle iliÅŸkisinin ne kapsamda olduÄŸunu bilmediklerini söyledi.

Sözcü, ayrıca, yardımın Kürt gruplarla paylaşılıp paylaşılmadığının sorulması üzerine, kendi ihtiyaçları varken Arap koalisyonun malzemeleri ve mühimmatı Kürt gruplarla paylaÅŸmasının ÅŸaşırtıcı olacağını dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.