Sosyal Medya

Güncel

Türksat 4B fırlatıldı

Türksat 4B uydusu bugün Türkiye saati ile 23.40’ta uzaya fırlatıldı.



Türksat 4B uydusu Türkiye saati ile 23.40’ta Kazakistan'dan uzaya fırlatıldı.

Roketin ateÅŸlenme iÅŸlemi bilgisayarla yapılacak. Roket bin 100 yolcu uçağının itme gücüne eÅŸit olduÄŸu belirtildi.

Fırlatmadan 9 saat sonra uydu, fırlatıcı roketin son kademesinden ayrılacak. Bu ayrılıştan sonra uydu, dünyanın etrafında dönmeye baÅŸlayacak. Uydu daha sonra üzerindeki itki sistemiyle yörüngesine yerleÅŸecek.

Türksat 4B’nin kontrolü için bu süreçte Türkiye, Afrika, Avustralya, Japonya, Ä°talya ve Kanada'daki uydu istasyonları kullanılacak.

TÜRKSAT 4B UYDUSU NE Ä°ÇÄ°N FIRLATILDI?

Türksat 4B uydusu ka bandı üzerinden internet eriÅŸimi için kullanılacak. Uydu ile hem kapasitemiz artacak hem de uydu üzerinden internet kullanımı yaygınlaÅŸacak.

BAKAN BÄ°LGÄ°N'DEN UYGU HAKKINDA BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME AÇIKLAMASI

4B haberleÅŸme uydusunun, Baykonur'dan fırlatılmasının ardından, 50 derece doÄŸu yörüngesinde teslim alınacağını ve Türkiye'nin 50 derecede iÅŸletilecek ilk uydusunun 4B olacağını belirten Bilgin, uydunun Avrupa, Asya, Afrika, OrtadoÄŸu ile Türk Cumhuriyetlerini kapsayacağını söyledi.

Ka band ile uydudan saÄŸlanan internetin hızında artış saÄŸlanacağını bildiren Bilgin, "Türksat 4B uydusunda yer alan ka band ile daha uygun maliyet ile yüksek hızlı internet eriÅŸimi saÄŸlanacak ve toplam 3 Gbps veri haberleÅŸme kapasitesi artışı saÄŸlanacak" dedi.

DAHA FAZLA TV KANALI

Bilgin, uydunun ka frekans bandında saÄŸlayacağı 792 MHz ilave kapasitenin televizyonların canlı yayın geçiÅŸlerinde de yoÄŸun olarak kullanılacağını ifade ederek, "Türksat 3A, Türksat 4A haberleÅŸme uyduları üzerinde veri haberleÅŸmesi ve canlı yayın geçiÅŸleri için ayrılan kapasitenin Türksat 4B uydusuna aktarılarak, 42 derece doÄŸu yörüngesinde televizyon yayıncılığı için kapasite artışı saÄŸlanacak ve daha fazla TV kanalına hizmet verilebilecek" diye konuÅŸtu.

Türksat 4B uydusunun üretimi 4 Haziran 2014'te tamamlanmış, Baykonur Uzay Üssü'nde proton roketinde baÅŸka uyduların fırlatılması sırasında meydana gelen arızalar nedeniyle fırlatma iÅŸlemleri durdurulmuÅŸ, Türksat 4B için de 16 Ekim 2015 tarihi belirlenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.