Sosyal Medya

Güncel

Türkiye 23:40'a kilitlendi

Türkiye’nin uzaya gönderilen 7. haberleşme uydusu olacak olan Türksat 4B, 23.40’ta Kazakistan Baykonur’dan fırlatılacak.



Türkiye'nin 50 derecede görev yapacak ilk uydusu olan Türksat 4B, fırlatmanın ardından 50 derece DoÄŸu yörüngesinde teslim alınacak. Yörüngeye yerleÅŸtirme ve yörünge testlerinin tamamlanmasının ardından Aralık ayında iÅŸletmeye alınacak olan Türksat 4B uydusu, Ka-Bant üzerinden internet eriÅŸimi için kullanılacak.

"Avrupa, Asya, Afrika, OrtadoÄŸu ile Türk Cumhuriyetleri"
Yeni uydunun kapsama alanı, Avrupa, Asya, Afrika, OrtadoÄŸu ile Türk Cumhuriyetleri kuÅŸatacak. Aynı zamanda uydunun uzaya gönderilmesiyle birlikte hem ülkemizin TV yayın kapasitesi artacak, hem de uydu üzerinden internet kullanımı yaygınlaÅŸacak.
UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Feridun Bilgin, Türksat 4B haberleÅŸme uydusunun uzaya fırlatılmasıyla ilgili olarak bir basın açıklaması gerçekleÅŸtirdi. Ka-Bant ile uydudan saÄŸlanan internetin hızında artış saÄŸlanacağını bildiren Bakan Bilgin, “Türksat 4B uydusunda yer alan Ka-Bant ile daha uygun maliyetle yüksek hızlı internet eriÅŸimi ve toplam 3 Gbps veri haberleÅŸme kapasitesi artışı saÄŸlanacak” dedi.

"Kapasite artışı ve daha fazla TV kanalı"
Bakan Bilgin, uydunun Ka frekans bandında saÄŸlayacağı 792 MHz ilave kapasitenin televizyon kanallarının canlı yayın geçiÅŸlerinde de yoÄŸun olarak kullanılacağını ifade ederek ÅŸunları söyledi:

Türksat 4B uzaya fırlatılıyor
“Türksat 3A, Türksat 4A haberleÅŸme uyduları üzerinde veri haberleÅŸmesi ve canlı yayın geçiÅŸleri için ayrılan kapasite Türksat 4B uydusuna aktarılarak, 42 derece DoÄŸu yörüngesinde televizyon yayıncılığı için kapasite artışı saÄŸlanacak ve daha fazla TV kanalına hizmet verilebilecek.”

Uydunun özellikleri
Ku, Ka ve C frekans bantlarında aktarıcılara sahip olan Türksat 4B uydusu, 12 adet Ka bant spot kapsama alanında daha ucuz internet hizmeti verecek. Uydu, televizyonların canlı yayın geçiÅŸlerinde de yoÄŸun olarak kullanılacak. Yaklaşık 5 ton ağırlığında, 9 kilowatt elektrik enerjisi gücüne sahip uydunun manevra ömrü 30 yıl.

Türksat 4A ve 4B uydu projeleri kapsamında düzenlenen teknoloji transfer amaçlı DoÄŸrudan Katılım Programı ile Türk mühendisler,uydu entegrasyon ve test sertifikalarını aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.