Sosyal Medya

Güncel

"PKK sivil katliam yapıp suçu devlete atacak"

Ağrı Valisi Musa Işın, PKK ile ilgili açıklamalarda bulunarak "PKK Doğubayazıt’ta sivil katliam yapacak, bunu devlet yaptı diyecekler" dedi.



EleÅŸkirt Belediye BaÅŸkanı Sebahattin Sarı tarafından EleÅŸkirt Belediyesi taziye evinde organize edilen esnaf, halk ve protokol üyeleri kaynaÅŸma programına katılan AÄŸrı Valisi Musa Işın, PKK konusunda açıklamalarda bulundu.

Vali Işın, devletin özellikle doÄŸu bölgelerine birçok alanda yardım ve doÄŸrudan hibe yardımlarını yaptıklarını ifade ederek, “Gerek ekili alanlarında ve hayvancılıkla uÄŸraÅŸanlar desteklemeleri iyi bilir. Hayvan aşılamadan küpeye kadar her alanda desteklemeler mevcuttur. Dolayısı ile devletimiz güçlüdür ve zengindir. Üzerine düÅŸen görevleri layıkı ile yapmaktadır. Burada da özellikle gerek spor alanında olsun gerek sosyal alanlarda olsun projelerimiz var. Allah’ın izni ile bunları da uygulayacağız. ÖrneÄŸin geçen sene ailelere, annelere, engellilere, dul kadınlara ve yetim çocuklara 326 milyon lira yardın yapıldı. Her ay kendi hesaplarına paraları yatıyor” dedi.

Özellikle son 2 yıldır AÄŸrı üzerinde çok büyük bir oyun oynanmakta olduÄŸunu ifade eden Vali Işın, “Ben bunu her yerde söylüyorum ve söyleyeceÄŸim. Bakın AÄŸrı halkı, EleÅŸkirt halkı mütedeyyindir, geleneklerine baÄŸlıdır, cefakardır, fedakardır, misafirperverdir, insandır. Ama bu halk üzerinde son 2 yıldır PKK ve onların destekçileri tarafından bir proje uygulanıyor. Burayı da Şırnak’a ve Hakkari’ye benzetmek niyetleri ve hedefleri vardır. DeÄŸerli EleÅŸkirtliler, buna izin vermeyin eÄŸer buna izin verirseniz sizinde gördüÄŸünüz gibi çocuklarınız daÄŸa götürüp öldürürler. Bunlara izin vermeyin. PKK araçlarınızı yakıyor, kız çocuklarınızı daÄŸa götürüyor, insanlarımızı daÄŸa götürüp tehdit edip haraç alıyorlar. Bunun örneklerini biliyorsunuz. Hepiniz bunu yaÅŸadınız burada. Böyle bir alçaklık hiçbir yerde yoktur. Ä°ÅŸte bunlar bu alçaklığı ve ihaneti yapan yaratıklardır. Ayrıca bunlar sizin dininizi bilmezler. Dininize düÅŸmandırlar. Allah’ınıza düÅŸmandırlar. Peygamberinize düÅŸmandırlar. Kıblenizi tanımazlar, baÅŸka kıble gösterirler siz bunu biliyorsunuz. Bizim güzel ülkemizi Afganistan’a, Suriye’ye çevirmek istiyorlar. Ama bizim devletimiz güçlüdür. Hepsinin üstesinden gelir tabi. Siz halkımızın desteÄŸi ile. DeÄŸerli EleÅŸkirtliler hangi insanımız hangi Kürt diyebilir ki bir Türk'ün sahip olduÄŸu hakka ben sahip deÄŸilim, diyemez çünkü devletimizde insanlarımızın hepsi eÅŸit hakka sahiptir” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“PKK DOÄžUBAYAZIT'TA BÜYÜK BÄ°R SÄ°VÄ°L KATLÄ°AM YAPIP BUNU DEVLET YAPTI DÄ°YECEKLER”

“Geçen bir seçim yaÅŸadık hemen ne oldu seçimden sonra yakmaya ve insanlarımızı vurmaya baÅŸladılar” diyen Vali Işın, ÅŸunları kaydetti:

“Bir ÅŸey daha söylüyorum bu günlerde bir planın içerisindeler. Özellikle DoÄŸubayazıt'ta büyük bir sivil katliam yapıp bunu devlet yaptı diyecekler. Allahfırsat vermesin bunlara. Geliyorlar sonra ne oluyor Kürtleri devlet öldürüyor bakın buradan size söylüyorum ÅŸu anda PKK’nın DoÄŸubayazıt ve Gürbulak Sınır Kapısı’nda böyle bir oyunu vardır. Bunu bertaraf etmeye çalışıyoruz. PKK’ya verilen talimat ‘DoÄŸubayazıt’ta ya da Gürbulak Sınır Kapısı’nda sivil katliam yapın bunu da devlet yaptı diyelim’. Seçim öncesi de iÅŸimize yarasın nasıl olsa biz Kürtleri çok rahat kandırabiliyoruz.

Siz Kürtleri kandıramayacaksınız. Kürtler Ä°nÅŸallah faziletleri ile sizleri boÄŸacaktır. Bakın Kürt halkı hiç bir zaman zalimlerin yanında yer almadı. Kürt dindardır, vatanına baÄŸlıdır, Peygamberleri bir Allah’ı bir, kıbleleri bir. Biz sadece Allah’a inammışız. PKK halkımıza hiçbir ÅŸey vaat edemez. Sadece kan ve gözyaşı vaat ediyor. Oysa devlet ise sevinç vaat ediyor, mutluluk vaat ediyor, huzur vaat ediyor. Sizler bunu iyi biliyorsunuz. Hiçbir ÅŸekilde içeride ve dışarıda çocuklarınızı tehdit eden, ailelerimizi tehdit eden, çocuklarınızı daÄŸa kaçıran PKK ve onlara destek veren her kim olursa olsun izin vermeyeceÄŸiz.“

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.