Sosyal Medya

Güncel

Ankara'dan Merkel'e 6 ÅŸart

Türkiye'ye pazar günü yapacağı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in göçmen sorununa odaklanacağı belirtilirken, Ankara'nın da Merkel'e 6 şart sunacağı öğrenildi.



Ankara’ya Berlin ve Brüksel’den gelen bilgiler, pazar günü Türkiye'ye gelmeye hazırlanan Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel’in, sığınmacıların Türkiye üzerinden AB topraklarına geçiÅŸinin önlenmesi, geçiÅŸ yapanların Türkiye’ye iadesi ve Türkiye içinde sınıra yakın bölgelerde kurulacak kamplarda barındırılması konularını ayrıntılı ÅŸekilde ele almak istediÄŸini ortaya koydu.

Ankara’nın Merkel’in önüne koyacağı talepler de ÅŸunlar:

VÄ°ZE MUAFÄ°YETÄ°

Vize muafiyetinin sığınmacı kriziyle hiçbir baÄŸlantısı yok. Bu konu ÅŸantaj veya tehdit olarak ortaya konulmamalı. Türkiye’ye 2013’te kararlaÅŸtırılmış bu konunun (vize muafiyeti) 2017’de kalkacağına dair net, geri dönülemez yazılı taahhüt verilmeli.

2.5 MÄ°LYAR EURO

Türkiye’nin AB’ye katılımı için öngörülmüÅŸ 1 milyar euro’luk katılım payı, Suriyeliler için verilemez. Türkiye-AB iliÅŸkilerinden bağımsız, sığınmacılar için 2.5 milyar euro yardım gerekiyor.

SIÄžINMACI KAMPLARI

Sığınmacılar için yapılacak kampların sadece yüzde 20’sini Türkiye karşılayabilir. Geriye kalan yüzde 80’lik miktar AB, BM ve diÄŸer uluslararası kuruluÅŸların katkılarıyla karşılanmalı.

KARASULARI KURALI

Frontex’le birlikte Ege’de yapılacak deniz denetiminde Türkiye’nin belirlediÄŸi karasuları kuralı geçerli olacak. (Ankara bu ÅŸartı, Yunanistan’ın AB’yi arkasına alarak Ege’de karasularında 12 mil iddiasını gündeme getirmemesi için getiriyor.)

Ä°KÄ° FASIL

Yargı ve Temel Haklarla ilgili 23. ve Adalet, Özgürlük ve Güvenlikle ilgili 24. fasıl derhal açılmalıdır.

KIBRIS SORUNU

Kıbrıs’ta taraflar çözüm sürecine girmiÅŸtir, bu yüzden Kıbrıs meselesi nedeniyle askıya alınmış 8 fasılla ilgili tarama süreci baÅŸlatılmalıdır.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.