Sosyal Medya

Güncel

Türkiye için IŞİD'le ilgili şok iddia

Rus haber ajansı Sputnik'in iddiasına göre; emniyet yetkililerinden edindinilen bilgiye göre, IŞİD İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere bazı metropollerde bomba yüklü araçlarla terör saldırıları yapmaya hazırlanıyor.



Güvenlik güçleri alarm durumuna geçildiÄŸini ve olası saldırılara karşı gereken tedbirlerin alındığını belirtiyor.

Ankara'da 10 Ekim'de, Türkiye tarihinin en kanlı saldırısının ardından yeni saldırılar olabileceÄŸi yönündeki olasılık güncelliÄŸini koruyor. Ä°ncirlik Üssü'nün ABD öncülüÄŸündeki koalisyon uçaklarına açılması ve Türkiye'nin sınır güvenliÄŸiyle ilgili önlemleri arttırması da IŞİD'in Türkiye'ye karşı saldırıda bulunma riskini yükseltiyor.

‘10 ADET BOMBA YÜKLÜ ARAÇ VAR'

Emniyet birimlerinin elindeki istihbarata göre, IŞİD'in Türkiye'de 10 adet bomba yüklü aracı var. Bomba yüklü araçların, dikkat çekmemek için bu tür kanlı eylemlerinde kullanılan, pikap ya da kamyonetlerden deÄŸil, lüks sınıfa giren araçlardan seçildiÄŸi belirtiliyor.

Konuyla ilgili konuÅŸan Emniyet yetkilileri, söz konusu istihbaratı doÄŸrulayarak, ÅŸu bilgileri verdi: “Örgütün elindeki bomba yüklü araçların patlatılmadan yakalanması için büyük bir çaba içerisindeyiz. Tüm ÅŸüpheli araçlara bakıyoruz. Tüm ihbarları deÄŸerlendiriyoruz. Bizim edindiÄŸimiz bilgilere göre örgüt büyük bir ilde saldırı yapmak için hazırlık yapıyor.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.