Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ezher'den İslam dünyasına 'birlik' çağrısı

Mısır'da El-Ezher Üniversitesi şeyhi Ahmet et-Tayyib, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile Arap Birliği'ne "siyonist oluşumla" mücadele için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.



Tayyib tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Siyonist oluÅŸumun umursamadığı, sadece bildirilerle sonuçlanan toplantılar, kınamalar artık son bulsun. Bizim sorunumuz paramparça olmamız. Siyonist oluÅŸum ise birlik ve uzlaÅŸma içinde" ifadelerine yer verildi

"OrtadoÄŸu'da son 3 yıldan bu yana son derece zor günler yaÅŸandığına" dikkat çekilen açıklamada, Ä°Ä°T ile Arap BirliÄŸi'nin siyonist oluÅŸumla mücadele için birlik ve beraberlik içinde olması gerektiÄŸi vurgulanarak, Avrupa BirliÄŸi'nin model alınması ve Arap dünyasının birleÅŸmesinin gerekliliÄŸine iÅŸaret edildi.

Açıklamada "Siyonizm, bazı ülkelerde yaÅŸanan iç kargaÅŸa ve çatışmaları fırsat bilerek, Mescid-i Aksa iÅŸgalini ileri bir boyuta taşıdı, Aksa'yı zamansal açıdan böldü. Åžimdi de mescitte Yahudilere bir kısım tahsis edilmesi için burayı mekansal açıdan bölmek istiyorlar. Ä°srail, Arap dünyasının baÅŸka meselelerle meÅŸgul olmasından dolayı Aksa'yı unuttuÄŸunu zannetmesin. Åžunu bilmelidirler ki Aksa, dünyadaki 1 buçuk milyar Müslümanın kalbindedir" ifadeleri kullanıldı.

Yahudi yerleÅŸimcilerin, geçen aÄŸustos ayı baÅŸlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla baÅŸlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Åžeria ve Gazze'nin çeÅŸitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaÅŸmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.