Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD'nin attığı mühimmatlar PYD'nin elinde

Suriyeli muhalif komutan Nasır, ABD'nin Suriye'de, IŞİD ile mücadele eden muhalif güçlere gönderdiğini belirttiği mühimmatların YPG'ye verildiğini iddia etti.



Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) baÄŸlı Liva Tahrir'in eski komutanlarından Ahmet Nasır, ABD'nin Suriye'de, IŞİD ile mücadele eden muhalif güçlere gönderdiÄŸini belirttiÄŸi mühimmatların PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'ye verildiÄŸini iddia etti.

Nasır, yaptığı açıklamada, ABD tarafından Suriye'nin kuzeyine gönderilen yaklaşık 50 ton mühimmatın PYD'nin elinde olduÄŸunu belirtti.

Yaklaşık 4 ay önce Türkiye'ye geldiÄŸini anlatan Nasır, ÅŸöyle konuÅŸtu:

 "Zaten PYD'nin kontrolündeki bölgede ÖSO, Arap veya Türkmen vatandaÅŸ kalmadı, hepsi sürgün edildi. Orada PYD'nin sözü geçiyor ve bizim bir etkinliÄŸimiz kalmadı. Sadece çok az sayıdaki kiÅŸileri de ÖSO askerleri gibi göstermeye çalışıyorlar ama bunlar gerçek deÄŸil, onlar sadece kağıt üstünde görülüyor."

KAMERALARA KONUÅžANLARIN YAKINLARINA ZARAR VERÄ°LÄ°YOR

Nasır, PYD'nin kendisini Suriye'deki akrabalarına zarar vermekle tehdit ettiÄŸini ifade etti. 

Medyada, ABD tarafından gönderilen askeri malzemelerin kendi grupları tarafından da alındığına dair görseller yayımlandığını anlatan Nasır, "Suriye'de olmadığım halde mühimmatları bizim aldığımızı iddia ediyorlar. Böyle bir ÅŸey kesinlikle söz konusu bile olamaz. ABD'nin Suriye'de IŞİD ile mücadele eden muhalif güçlere gönderdiÄŸini belirttiÄŸi mühimmatlar PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'ye verildi" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Nasır, PYD'nin bölgedeki tehcir politikası nedeniyle Arap ve Türkmenlerin evlerini terk etmek zorunda kaldığını kaydetti.

Türkmen Casım Ali ise Suriye'nin kuzeyinde ÅŸu anda Türkmen veya Arap halkının varlığından bahsetmenin mümkün olmadığını vurguladı.

PYD'nin evlerini zorla boÅŸalttığını anlatan Ali, "Halkı sürgün etmek için her yolu deniyorlar. Kimilerini IŞİD taraftarı diyerek, kimilerini ise türlü türlü bahanelerle göçe zorladılar. Yaklaşık 4 aydır Türkiye'de yaşıyoruz ve evlerimize dönemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.