Sosyal Medya

Güncel

Mete Yarar: Vatanseverim deyip PKK sitesine inanan var

Mete Yarar, Ankara'daki terör saldırısından PKK ve IŞİD operasyonlarına, Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi.



Eski bir Bordo Bereli, güvenlik ve strateji uzmanı Mete Yarar, TRT 1'de Pelin Çift'in sunduÄŸu Gündem Ötesi programına konuk oldu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL, TERÖR DEVLETÄ°"

Ankara'daki terör saldırısından PKK ve IŞİD operasyonlarına, Türkiye ve dünya gündemine dair geliÅŸmeleri deÄŸerlendiren Mete Yarar, "terör örgütü" kavramının anlamını yitirdiÄŸini söyledi. Yarar, El Kaide, PYD ve IŞİD'i örnek göstererek, bu örgütlerin artık terörü kullanan devletçikler haline geldiÄŸini belirtti.

Mete Yarar, Afganistan, Ukrayna, Suriye, ve Irak'ta yaÅŸanan savaÅŸlar nedeniyle bu ülkelerin ordularına ait silahların birçoÄŸunun terör örgütlerine geçtiÄŸini, bu silah ve mühimmatların örgütlere bir asır yetecek miktarda olduÄŸunu söyledi.

Mete Yarar: Eski teröristler yok

"VATANSEVERÄ°M DÄ°YENLER PKK'YA Ä°NANIYOR"

Mete Yarar, terör örgütlerinin sadece sosyal medyada yenilmediÄŸini vurgulayarak, PKK'nın sosyal medyadan ve örgüte yakın medya kanallarından ÅŸehit sayısının abartılmasını örnek gösterdi. Yarar, vatansever olduÄŸunu iddia eden insanların bile örgüt propagandasına inandığının altını çizdi.

Mete Yarar: Vatanseverim diyenler PKK'ya inanıyor

Mete Yarar, son dönemde PKK'ya karşı yürütülen operasyonların küçümsenmesini de eleÅŸtirdi:

"Hazar Denizi'nden Ruslar Suriye'deki hedeflere füze attılar.. Herkes övüyor.. Ne kadar büyük operasyon.. Senin kendi ülken, 23-24 Temmuz'da, dünyada son dönemde yapılan en büyük hava harekatını yapmış, 75 savaÅŸ uçağını 2 tanker uçağıyla havada tutabilmiÅŸ, AVACS'larıyla yönetebilmiÅŸ, 700 hedefi aynı gecede baÅŸarıyla vurmuÅŸ, hiçbir kayıp vermemiÅŸ ve dönmüÅŸ. Söylenen ÅŸu: Siz aslında dağı taşı vurdunuz, bizi kandırıyorsunuz...

Operasyonda tanker uçağındaydım. Yerinden takip ettim. Bununla övünememiÅŸ, hala karşı tarafında propagandalarını taşıyan ve inananlara ÅŸunu söylüyorum: Kendi konuÅŸmalarında, sitelerinde burada barınamıyoruz diyen grup kabul ediyor, bu ülkeyi sevdiÄŸini söyleyen sen bunu kabul etmiyorsun.. Bu ülke için çalışan insanların emeÄŸini kimse çalamaz.. Sizler yalancısınız."

Mete Yarar: Hala dağı taşı vurdunuz diyen yalancılar var

"IŞİD, ANKARA'YI NİYE BOMBALASIN?"

Mete Yarar, terör örgütleriyle internet ortamında konuÅŸtuÄŸunu sananların, aslında o örgütleri taklit eden yabancı istihbarat örgütleriyle farkında olmadan temas halinde olduklarını savunarak ÅŸunları söyledi:

"IŞİD olsanız, Ankara'da bir barış mitingini niye bombalayasınız? Size ne faydası olur? Katil devlet diye bağıranlara soruyorum: Bu bombalamanın devleti aciz durumda göstermek dışında ne gibi bir faydası olur? Devlet vatandaşının güvenliÄŸini korumakla sorumludur. Ama bu sorumluluk, katil düzeyinde midir?"

Mete Yarar: Örgütle konuÅŸtuÄŸunu sananlar yabancı istihbaratın elinde

"ULUDERE VE 7 ÅžUBAT, DEVLETE KOMPLODUR"

Uludere olayı nedeniyle terör örgütüne yönelik baÅŸarılı hava operasyonlarının, 7 Åžubat'ta MÄ°T BaÅŸkanı Hakan Fidan'a operasyon giriÅŸimi sonrası ise KCK operasyonlarının durduÄŸunu vurgulayan Mete Yarar, ÅŸunları söyledi:

"Hava operasyonları 3 ay daha devam etseydi, örgütün silah bırakma sürecine girmesine neden olacaktı. Uludere tuzağı devlete bir komplodur.. KCK'nın içine sızmış MÄ°T elemanları eylem yapıyor dendi.. Ä°yi de zaten terör örgütleri, istihbaraçıların sızmasıyla deÅŸifre olur. Åžimdi IŞİD'in içende adamınız yok mu diyenler, bundan bir sene önce örgütlerin içine niye adam sızdırıyorsunuz diyenler.."

Mete Yarar MÄ°T'in PKK içinde iÅŸi ne diyen IŞİD'i bahane ediyor

"F-16'LAR ARTIK TAKSÄ° ÇAÄžRILMIÅž GÄ°BÄ° GELÄ°YOR"

90'lı yıllarda görevdeyken yaÅŸadıklarından örnekler veren Mete Yarar, "Artık karakol komutanım taksi çağırır gibi F-16 çağırıyor. Reaksiyon süresi dakikalar arasında" dedi.

Mete Yarar: Artık F-16lar taksi çaÄŸrılmış gibi geliyor

"TERÖRÜN AMACI, NEFESÄ°MÄ°ZÄ° KESMEK"

Mete Yarar, terörün amacının devleti ve toplumu bezdirmek, vatana olan baÄŸlılığı azaltamk olduÄŸunu belirterek ÅŸunları söyledi:

"Sennin nefesini kesmek için seni Ankara'da vururyor. Ve sen nefesim kesildi diyorsun... Bunu yapana gittiÄŸin yol yanlış, yaptığınla beni engelleyemezsin. Ben daha güçlüyüm dediÄŸin gün, örnekleri vardır, hesap kesilir. Bunlar konuÅŸulurken, enerji paylaşımları, yeni petrol sahaları anlaÅŸmaları yapıldı. Ä°sterdim ki, Suriye'de hangi bölgedeki enerji kaynakları kimlerle paylaşıldı, öÄŸrenmek isterdim."

Mete Yarar: Terörün amacı topluma nefesim kesildi dedirtmek

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.