Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın ''barış'' tuzağı son anda fark edildi

Diyarbakır Valiliği, 3 farklı noktada tespit edilen 3 bombanın da imha edildiğini açıkladı.



Edinilen bilgilere göre, teröristler tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolunun 3 ayrı bölgesine güvenlik güçlerinin geçiÅŸi sırasında patlatılması planlanarak, el yapımı patlayıcı yerleÅŸtirildi.

PATLAYICILAR Ä°MHA EDÄ°LDÄ°

Güvenlik güçlerinin yaptığı arama-tarama faaliyeti sırasında fark edilen patlayıcılar, kontrollü bir ÅŸekilde patlatılarak, imha edildi. Patlatılan bombaların ÅŸiddeti nedeniyle karayolunda tahribatlar meydana geldi.

VALÄ°LÄ°KTEN AÇIKLAMA

Konuya iliÅŸkin Diyarbakır ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütünün son zamanlarda yaptığı terör eylemleri neticesinde vatandaÅŸların ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarının olumsuz etkilendiÄŸi belirtildi. Bu durumun önüne geçilmesi için Diyarbakır Ä°l Jandarma Komutanlığının her türlü tedbiri aldığını kaydedildiÄŸi açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

3 FARKLI NOKTA 3 BOMBA

“Bu tedbirler kapsamında, 13-14 Ekim 2015 tarihinde Diyarbakır-Bingöl karayolunda icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında, 3 farklı noktada el yapımı patlayıcı düzenekleri tespit edilmiÅŸ olup, tespit edilen patlayıcılar yerinde patlatılarak imha edilmiÅŸtir. Patlama sonrası karayolunda oluÅŸan tahribat sonucunda yol araç trafiÄŸine geçici olarak kapatılmış, müteakiben yolun onarılarak tekrar trafiÄŸe açılması saÄŸlanmıştır. Patlama esnasında herhangi bir can ve mal kaybı yaÅŸanmamış olup, terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.