Sosyal Medya

Güncel

Çamlıca direkleri gidiyor yerine 'Kule' geliyor

İstanbul Çamlıca Tepesi'ndeki radyo televizyon vericilerinin tamamı kaldırılıyor. Yerine bütün vericileri tek çatı altında toplayacak kule geliyor. Kulenin yapımına başlandı



Çamlıca’daki radyo ve televizyon vericilerini ana vericide toplayacak olan dev kulenin yapımı için çalışmalara baÅŸlandı.

Büyük Çamlıca'da dağınık halde bulunan radyo ve televizyon vericilerinin tek bir noktada toplanması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Ä°haleyi kazanan SarıdaÄŸlar Ä°nÅŸaat dev kulenin inÅŸaatına baÅŸladı. Kule inÅŸaatının yapılacağı Küçük Çamlıca tepesinin deniz seviyesinden yüksekliÄŸi 229 metre olarak hesaplandı.

Toplam 365,5 metre uzunluÄŸunda olacak kulenin 163 metresi anten yüksekliÄŸi, kalan 202.50 metresi ise betonarme yapı olacak. Bu kısımda ofisler, maÄŸazalar, restoranlar ve seyir kulesi yer alacak. VatandaÅŸlar kuleyi 08.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.



Daha önce kule ile ilgili açıklama yapan UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Lütfi Elvan, "Kule, ÅŸehrin simgelerinden biri haline gelecek. Ä°stanbul'un siluetine de katkıda bulunacak. Bu güzel ve önemli projenin yapım maliyeti bakanlığımız tarafından karşılanacak" ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.