Sosyal Medya

Güncel

Yenişehir Belediyesi'nden ilk açıklama

Yenişehir Belediyesi Diyarbakır’ın sokaklarına peygambere hakaret edilen karikatürlerden biri olduğu iddia edilen bir resmi bilbord olarak asılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.



Dünyada geniÅŸ çaplı protestolara sebep olan ve Hz.Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerden birisini "Çocuk Gelin" konulu kampanyasının afiÅŸlerinde kullanan Diyabakır YeniÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı'ndan açıklama geldi. Sabah Timetürk tarafından haberleÅŸtirilen bilboardları doÄŸrulayan YeniÅŸehir Belediyesi'nin açıklamasında Google'da yer alan görsellerin içerisinden seçilen bir karikatürün sehven kullanıldığı savunuldu.

Diyarbakır'ın YeniÅŸehir ilçesindeki bilboardlara asıldığı iddia edilen afiÅŸlerle ilgili açıklamasında YeniÅŸehir Belediyesi, Hz.Muhammed'e hakaret karikatürlerinden birisinin kullanılmasından ötürü özür diledi.

YeniÅŸehir Belediyesi Kadın Politikaları MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamada, "25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Åžiddetle Mücadele haftasına atfen yapılan billboard çalışmamız tamamen çocuk cinsel istismarını önlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmayı yaparken  Google'nin çocuk gelin sayfasının görsellerinde hiç bir amblem ve isim bulunmayan karikatür fotoÄŸrafı seçilmiÅŸtir. bu fotoÄŸraf seçilirken bazı  basın yayın organlarında yayınlanan ve iddea  edilen amaçlar düÅŸünülmemiÅŸtir. fotoÄŸrafın daha önce kullanıldığı belli kesim ve amaçlar bazı kiÅŸi ve kuruluÅŸlarca iletilir iletilmez, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesinden ötürü bu billboard afiÅŸlerini kaldırma kararı aldık.Tüm kamuoyu ve halkımızdan özür diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.