Sosyal Medya

EÄŸitim

Rus heyeti Ankara'da

Genelkurmay, Rusya’dan askeri bir heyetin bilgi paylaşımı için Ankara’ya geldiğini açıkladı. Türkiye ile birkaç gün içinde görüşmeyi beklediklerini belirten Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov da Suriye’deki Kürtlere silah yardımı yapmadıklarını söyledi.



Genelkurmay, Rusya’dan askeri bir heyetin bilgi paylaşımı için Ankara’ya geldiÄŸini açıkladı. Genelkurmay’ın açıklaması ÅŸöyle:

“Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Dronov baÅŸkanlığındaki bir askeri heyet, 3-4 Ekim 2015 tarihlerinde meydana gelen Türk hava sahası ihlallerinin nedenlerini açıklığa kavuÅŸturmak ve ihlallerin tekerrürünü önlemek maksadıyla alınan tedbirler hakkında, 15 Ekim 2015 tarihinde Genelkurmay BaÅŸkanlığı Karargâhına gelerek bilgi paylaşımında bulunmuÅŸtur.”

'Suriye’deki Kürtlere silah yardımı yapmıyoruz'

Moskova merkezli RIA haber ajansının haberine göre, Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye konusunda Türk yetkililerle birkaç gün içinde görüÅŸmeyi beklediklerini söyledi. Bogdanov, Rusya’nın Suriye’deki çabalarını Ankara’nın desteklemesini umduklarını belirtti.

Rus bakan yardımcısı, Suriye’deki Kürtlere silah yardımı yapmadıklarını da söyledi.

8 Ekim’de Rusya'nın Suriye temsilcisi Mihail Bogdanov, PYD EÅŸ BaÅŸkanı Salih Müslim'le görüÅŸmüÅŸtü. Taraflar "IŞİD'e ve diÄŸer terör örgütlerine karşı" mücadelede çabaların birleÅŸtirilmesi kararı almıştı.

 

Rusya'nın Suriye temsilcisi Mihail Bogdanov, 8 Ekim'de PYD EÅŸ BaÅŸkanı Salih Müslim'le görüÅŸmüÅŸtü.
 

 

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ve Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 13 Ekim’de ayrı ayrı Türkiye DışiÅŸleri Bakanlığı’na çaÄŸrılmıştı. GörüÅŸmelerde bölgesel konuların yanı sıra Türkiye'nin PYD konusundaki tutumu aktarılmıştı.

Dün de BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, ABD'nin PYD'ye silah yardımıyla ilgili, "Gerekirse PYD'yi vururuz" dedi. DavutoÄŸlu, "Silah yardımı Türkiye'ye tehdit halini alırsa tereddüt etmeyiz" diye konuÅŸtu.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.