Sosyal Medya

Coğrafyamız

İdam mahkumlarına işkence

Uluslararası Af Örgütü, Endonezya'da idam mahkumlarının işkenceler yoluyla 'itirafa' zorlanığı iddiasında bulundu.



AA'nın haberine göre, Endonezya'Uluslararası Af Örgütü, bugün Endonezya'daki idam mahkumlarının durumu ile ilgili yayımladığı raporunda, ülkede ölüm cezasıyla karşı karşıya olan yabancı uyruklu mahkumların zor anlayabildikleri bir yargı sistemi ile baÅŸa çıkmak zorunda kaldıklarını bildirildi. Endonezya CumhurbaÅŸkanı Joko Widodo'nun yönetimindeki hükümetin görevi devralmasından bu yana 14 kiÅŸinin infazının gerçekleÅŸtirildiÄŸi kaydedildi.

Af Örgütü'nün Güney DoÄŸu Asya Direktörü Josef Benedict, yaptıkları soruÅŸturmaların, Endonezya'nın adalet sistemindeki yaygın bozuklukları ortaya çıkardığını ifade etti.

Benedict, "Ä°dam cezası bir insan hakları ihlalidir ancak Endonezya'nın bunu uygularken kullandığı yöntemler olayı çok daha trajik bir hale getiriyor. Yetkililer, bu insanlık dışı cinayetlere derhal son vermeli ve tüm idam davalarını, cezalarının hafifletilmesi sureti ile yeniden gözden geçirmelidir" diye konuÅŸtu.

Raporda, "Ä°dam mahkumlarının yarısı gözaltına alındıklarında suçlarını itiraf etmeleri için polis tarafından dövüldüklerini iddia etti. Mahkumların bir kısmı da iÅŸkence ve kötü muameleye maruz kaldıklarını anlattı. Ama Endonezyalı yetkililer, hiçbir zaman bu iddiaları araÅŸtırmak için gerekli giriÅŸimlerde bulunmadı" denildi.

Raporda, 2015 yılında idam mangasının önüne çıkarılan 14 kiÅŸiden 12'sinin yabancı uyruklu olduÄŸu ve hepsinin uyuÅŸturucu kaçakçılığı suçundan hüküm giydiÄŸi belirtilirken, "Endonezya hükümeti, idam cezasını ulusal bir 'uyuÅŸturucu kaçakçılığı krizi' ile baÅŸa çıkmak için kullanıyor" deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.