Sosyal Medya

Güncel

Peygambere hakaret karikatürü Diyarbakır sokaklarında

Diyarbakır'ın HDP'li Yenişehir Belediyesi'nin, 'çocuk gelinlere' dikkat çekmek için billbordlara astırdığı öğrenilen afiş tepki topluyor. Belediyeye ait Kadın Politikalar Müdürlüğü'nün logosunun da yer aldığı "Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır" başlığıyla yayınlanan afişte, Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği, Peygamber Efendimiz'e hakaret eden skandal karikatürün yer aldığı iddia edildi. Sosyal medyada provokasyon olarak yorumlanan karikatür için belediye ve HDP henüz bir açıklama yapmadı.



Diyarbakır'ın YeniÅŸehir Belediyesi Kadın Politikalar MüdürlüÄŸü tarafından geçtiÄŸimiz hafta Diyarbakır'ın sokaklarında "Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır" baÅŸlığıyla asılan ve küçük yaÅŸta evliliÄŸi protesto eden bilbordlardaki skandal karikatür tepki topladı. AfiÅŸte yer alan karikatür, Danimarkalı bir karikatürist tarafından çizilmiÅŸ ve Ä°slam dünyasında büyük infiale neden olmuÅŸtu. Karikatürde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e büyük saygısızlık ve hakaret edilirken, Hz. AiÅŸe üzerinden çirkin bir algı oluÅŸturulmuÅŸtu.

"Tepkiler üzerine kaldırıldı"

AfiÅŸi Diyarbakır'ın YeniÅŸehir ilçesinde asan HDP'li Belediyeye vatandaÅŸlardan tepki yaÄŸdı. Skandal karikatürün yer aldığı bilbordun, halkın tepkisi üzerine kaldırıldığı öne sürüldü.

 

Son zamanlarda artan kadın ölümlerine dikkat çekmek için farkındalık oluÅŸturmak isteyen YeniÅŸehir Belediyesi “Åžiddet ÅŸiddeti doÄŸurur” sloganıyla kentin en iÅŸlek yerlerine afiÅŸler astı. Fakat o afiÅŸlerden biri var ki sosyal medyayı ayaÄŸa kaldırdı. Ä°ddiaya göre asılan afiÅŸlerden biri Dünya çapında büyük protestolara neden olan Hz. Peygambere hakaret karikatürü.

Ä°ÅŸte o karikatürün orjinali;

AA1

A2_6


Charlie Hebdo'dan sonra Diyarbakır'da "Peygambere Saygı" mitingi düzenlenmiÅŸti

Sosyal medyada çok konuÅŸulan karikatürün, Fransa'daki Charlie Hebdo saldırısının ardından Peygambere Saygı mitinglerinin en büyüÄŸünü düzenleyen Diyarbakır'da asılmış olması da dikkat çekti.

 

 

YeniÅŸehir Belediyesi Kadın Politikalar MüdürlüÄŸü tarafından geçtiÄŸimiz hafta Diyarbakır'ın sokaklarına bilbord olarak asılan afiÅŸler peygambere hakaret edilen karikatürlerden biri olduÄŸu iddia edildi.nnTÄ°METURK | Haber MerkezinnHazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürleri yayımlayan Charlie Hebdo dergisi ile Ä°slam'a yönelik saldırıları protesto için Diyarbakır'da "Peygambere Saygı" mitingi düzenlendi.

 

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.