Sosyal Medya

Güncel

ABD ve Rusya Suriye'de güvenlik anlaşmasına

Rusya ve ABD'nin, Suriye hava sahasında savaş uçaklarının karşı karşıya gelmesini önlemek için imzalanması planlanan anlaşmaya 'çok yakın' olduğu belirtildi.



Pentagon ile Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri Suriye hava sahasında 'istenmeyen olayların' yaÅŸanmasını önlemek adına dün üçüncü kez bir video konferans görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirmiÅŸti.

 

BBC'ye konuÅŸan bir Pentagon yetkilisi de iki ülkenin, uçaklarının Suriye'de karşı karşıya gelmesini önleyecek mekanizmayla ilgili anlaÅŸmayı ileriki günlerde imzalanacağını, imzadan önce yalnızca üzerinde anlaşılması gereken bazı teknik sorunlar olduÄŸunu söyledi.

 

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada da taraflar arasındaki üçüncü video konferansta 'imzalanacak anlaÅŸmanın kilit maddeleri konusunda pozisyonların birbirine yaklaÅŸtığı' ve 'atılacak sonraki adımlar konusunda mutabık kalındığı' belirtildi.

 

Ülkelerin imzalayacağı anlaÅŸmanın Suriye'de hava operasyonları düzenleyen diÄŸer koalisyon ülkeleri için de geçerli olacağı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.