Sosyal Medya

Güncel

"Küba askerleri de Suriye'de" iddiası

Küba ordusunun özel kuvvetler birliğine bağlı bir grup askerin, bir süre önce Suriye ordusu ve hava operasyonu düzenleyen Rusya'ya takviye güç sağlayabilmek için Suriye'ye gittiği öne sürüldü.



ABD'de yayın yapan Fox News kanalı, Kübalı askerlerin, terörist gruplara karşı savaÅŸan Suriye ordusu ve Rusya’nın yanında mücadele etmek için kısa süre önce Suriye’ye gittikleri iddia edildi. Miami Üniversitesi Küba ve Küba-Amerika Çalışmaları Enstitüsü'nden alınan bilgilere dayandırılan habere göre, Küba Silahlı Kuvvetler Komutanı General Leopoldo Cintra Frias öncülüÄŸünde Suriye'ye giren askerlerin gidiÅŸ tarihi net olarak belirtilmedi.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir ABD’li yetkilinin de istihbarat raporlarına dayanarak Kübalı askerlerin Suriye'de bulunduÄŸunu teyit ettiÄŸi belirtildi.

 

'RUS UÇAKLARIYLA GÖTÜRÜLDÜLER'

 

Öte yandan aynı yetkili, Kübalı askerlerin Rusya'da eÄŸitim aldıktan sonra Rus uçaklarıyla Suriye'ye getirilmiÅŸ olabileceÄŸini öne sürdü. Enstitü Direktörü Jaime Suchlicki de Arap bir subayı kaynak göstererek,  Kübalı askerleri taşıyan iki Rus uçağının Åžam havaalanına indiÄŸini söyledi.  "Bu beni ÅŸaşırtmadı" diyen Suchlicki, Rusya ile Küba'nın çok yakın iliÅŸkilerine iÅŸaret ederek, Rusların yıllardır Küba'ya yaptığı askeri yardımları hatırlattı.

 

EN Ä°YÄ° 110. ORDU

 

Dünya genelinde silahlı kuvvetlerin durumunu deÄŸerlendiren globalfirepower.com sitesine göre, Küba ordusu dünyanın en güçlü orduları sıralamasında 110. sırada yer alıyor. Ancak Küba ordusu küçük olmasına raÄŸmen ‘çok iyi eÄŸitimli’ ÅŸeklinde tanımlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.