Sosyal Medya

Güncel

Batman Belediye Başkanı görevden alındı!

Batman'ın Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile partili 18 belediye meclis üyesi ile 3 il genel meclis üyesini görevlerinden alındı.



Batman'da 'özyönetim' açıklaması yaptıkları gerekçesiyle haklarında soruÅŸturma açılan ve Batman Belediye EÅŸ BaÅŸkanı Gülistan Akel'in tutuklanmasının ardından Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, Belediye BaÅŸkanı Sabri Özdemir ile partili 18 belediye meclis üyesi ile 3 il genel meclis üyesini görevlerinden uzaklaÅŸtırdı. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nın kararı akÅŸam saatlerinde valilik tarafından belediyeye iletilmesinin andından görevden alınan Belediye BaÅŸkanı Sabri Özdemir bir açıklama yapmayacağını söyledi. Özdemir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "SeçilmiÅŸler olarak atanmış bir Bakan tarafından görevden alınıyoruz. Bir halkın iradesini yok sayan bu zihniyet eninde sonunda kaybedecektir" dedi.

VALÄ°LÄ°K AÇIKLAMASI


Valilik tarafından belediyeye gönderilen yazıda, "Batman Belediye BaÅŸkanı Sabri Özdemir, Belediye Meclis üyeleri Gülistan Akel, Mehmet Ali NasıroÄŸlu, Bayram Demir, Gülten Tangüner, Hamide Çelik, Hülya BaltaÅŸ, Vildan Ergül TileÄŸi, Necmi Dilmaç, Sabahat Acar, Nevaf TaÅŸ, Zehra Gönül, Mehmet Kara, Burhan Åžat, Nasır TaÅŸ, Mehmet Hakkı Ä°pek, Ayhan Sevim ve Ufuk Bulut hakkında Mülkiye MüfettiÅŸlerince yürüten araÅŸtırma ve inceleme neticesinde düzenlenen rapor gereÄŸince Anayasa'nın 127'inci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'inci Maddesi uyarınca Bakanlık Makamı'nın 19.10.2015 tarihli onayı ile görevden uzaklaÅŸtırıldıkları ilgi yazı ile bildirilmiÅŸtir" denildi.

"ÜÇ GENEL MECLÄ°S ÜYESÄ°NE UYGULANDI"

Ä°l Genel Meclis BaÅŸkanı Emine Aslan, aynı gerekçe ile Demokratik Bölgeler Partisi Ä°l Genel Meclis üyelerinden tutuklu olan Mehmet Salih Altun ile Åžükrü Aslan'ın da görevden uzaklaÅŸtırıldığını belirtti. Kendisininde görevinden uzaklaÅŸtırıldığını ifade eden Ä°l Genel Meclis BaÅŸkanı Emine Aslan, "Yerel yönetime yönelik alınan karar üç genel meclis üyesine uygulandı" dedi.

"BELEDÄ°YE BAÅžKANLIÄžI SEÇÄ°MÄ°NE GÄ°DÄ°LECEK"

Toplam 38 Belediye Meclis üyesine sahip olan 28'i DBP'li, 10'u da AK Partili olan Batman Belediyesi'nde görevden uzaklaÅŸtırmalar nedeniyle sayı eÅŸitlendi. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nın uyarısıyla Pazartesi günü Belediye Meclis üyeleri arasında 'Belediye BaÅŸkanlığı' seçimine gidilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.