Sosyal Medya

Güncel

"Türkiye'nin YPG'ye olan kaygısını anlıyoruz. Ancak..."

ABD, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi desteklemeyi sürdüreceğini açıkladı.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, baÅŸkent Washington'da düzenlediÄŸi basın toplantısında, konu ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kirby, YPG konusunda Türkiye ile görüÅŸmeleri sürdürdüklerini ve Türkiye'nin bu konudaki endiÅŸelerini anladıklarını belirterek, ABD ve 60'i aÅŸkın koalisyon üyesi ülkeler için, IŞİD'e karşı mücadelenin önemli olduÄŸunu unutmamak gerek. Bu konuda (Türkiye'nin) duyarlılığını da anlıyorum. Suriye'de, IŞİD'e karşı etkin bir biçimde mücadele eden bu grupları uygun bir biçimde desteklemeye devam edeceÄŸiz dedi.

SÄ°ALHLAR SURÄ°YELÄ° ARAPLAR Ä°ÇÄ°N ATILDI

Kirby, geçtiÄŸimiz günlerde havadan yapılan mühimmat ve silah dolu paketlerinin de, bildiÄŸi kadarı ile İŞİD ile mücadele eden Suriyeli Araplar için atıldığını, sorunun Savunma Bakanlığı'na yöneltilmesi gerektiÄŸini söyledi.

Türkiye ile YPG konusunda çok yoÄŸun görüÅŸmeler yaptıklarını, bu görüÅŸmelerin süregelmekte olduÄŸunu anlatan Kırby, Türkiye'nin YPG'ye olan kaygısını anladıklarını ve buna da saygı duyduklarını belirtti. Kirby, Uzun süredir dile getirilen kaygılar, ve Türkiye bu konuda çok da dürüst ve açık davranıyor. Bu endiÅŸeleri ile ilgili kendileriyle görüÅŸmelerimizi sürdüreceÄŸiz dedi.

DAVUTOÄžLU SORUSUNA 'HABERÄ°M YOK' DEDÄ°

Bir gazetecinin BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun, PKK, Türkiye'ye saldırdıktan sonra PYD ve PKK'ya yapılacak her yardımı Türkiye'ye karşı yapılmış kabul ederiz. Gerekli giriÅŸimlerde bulunuldu, protestolar da yapıldı. EÄŸer Suriye'den Türkiye'ye PYD de dahil sızma, saldırı, bir mühimmat ve silah nakli yaÅŸanırsa Kuzey Irak'ta aldığımız tedbirler neyse Suriye'ye yönelik olarak da alırız ÅŸeklindeki sözlerinin hatırlatması üzerine Kirby böyle bir açıklamadan haberinin olmadığını söyledi.

John Kirby, baÅŸka bir soru üzerine de, geçtiÄŸimiz hafta Ä°srail'in Dimona kentinde Arap sakinlerine yönelik saldırılarını terör eylemi olarak gördüklerini açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.