Sosyal Medya

Güncel

ABD Rusya'yı istemiyor

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in önderlik yaptığı heyet ile görüşmeyi, ABD Yönetimi reddetti.



Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'a, günlük basın toplantısında, ABD yönetiminin neden Rus heyeti ile görüÅŸmek istemediÄŸi soruldu.


Earnest, bu görüÅŸme talebinin detayları üzerine Medvedev'in ofisinden kimse ile görüÅŸmediÄŸini belirterek, "Çok net olmak gerekirse, Ruslar DAEÅž'e karşı verilen mücadelede yapıcı adımlar atmadığı sürece, onlarla görüÅŸmek gibi bir niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.

TALEBE ÅžAÅžIRMADILAR

Rusya'nın Suriye'de kendi farklı ajandaları doÄŸrultusunda hareket ettiklerini belirten Earnest, Rusların ABD yönetimi ile görüÅŸme talebinde bulunmalarına ÅŸaşırmadığını belirtti.

Earnest, "Putin, çaresiz bir ÅŸekilde Rusya hükümetinin en yüksek 2. mertebede bulunan yetkilisini ABD hükümetine yollayarak onlara katılması yönünde ikna etmelerine ÅŸaşırmadım" dedi.

Sözcü Earnest ÅŸunları kaydetti:

"Bu istek, sağır birisine konuÅŸmak gibi bir durum. Sadece ABD ile ilgili bir durum deÄŸil bu, aynı zamanda DAEÅž'e karşı mücadelede eden diÄŸer 65 ülke ile de alakalı bir durum. Ä°ran'a baÄŸlı güçlerin halen Suriye içerisinde toplandıkları yönünde raporlar almaktayız. Bu durumu çok yakından takip ediyoruz."

Rusya ile ÅŸu anda sadece Esed yönetimi ve Ä°ran'ın koordineli bir ÅŸekilde çalıştığını belirten Earnest, Rusya yönetiminin ABD yönetimi ile görüÅŸme talepleri karşısında ÅŸaşırmadığını yineledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.