Sosyal Medya

Güncel

"Türkiye'ye gitmesin, Erdoğan'a yarar"

Almanya'da Federal Meclis'te (Bundestag) Almanya Başbakanı Angela Merkel'in pazar günü Türkiye'ye yapacağı ziyaret tartışıldı.



Merkel'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret Alman Federal Meclisi'nde tartışıldı. Türkiye aleyhindeki bütün eylemleri destekleyen, ÅŸimdilerde ise HDP destekçisi olan YeÅŸiller Partisi ve Sol parti, Merkel'in Türkiye ziyaretinin ErdoÄŸan'a yarayacağını iddia etti.

YeÅŸiller Partisi'nin talebiyle düzenlenen "Ankara'daki terör saldırısından sonra Türkiye'deki durum" konulu güncel oturumla toplanan Federal Meclis'te hükümette yer alan Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekilleri Merkel'in Türkiye ziyaretini olumlu bulurken, muhalefette yer alan YeÅŸiller Partisi ile Sol Parti ise eleÅŸtirdi.

CSU: DÄ°YALOGLARIMIZI GELÄ°ÅžTÄ°RMEK KENDÄ° ÇIKARIMIZADIR

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CSU) Milletvekili Andreas Nick, tüm eleÅŸtirilere raÄŸmen Türkiye'nin Almanya için önemli bir stratejik partner olarak kalacağını vurguladı.
OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika'daki çatışmalara bakıldığında stratejik bölgede bulunan Türkiye'nin önemli bir rol oynadığına iÅŸaret eden Nick, "Türkiye ile diyalogda kalmak ve bunu geliÅŸtirmek kendi çıkarımızadır" deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Nick, bundan dolayı BaÅŸbakan Merkel'in yapacağı ziyaretin doÄŸru ve önemli olduÄŸunun altını çizerek, baÅŸarılı bir ekonomisi, istikrarlı bir demokrasisi ve canlı bir sivil toplumu olan Türkiye'nin Ä°slam dünyasına model olarak yansıyabileceÄŸini kaydetti.

CDU: TÜRKÄ°YE KÄ°LÄ°T ÜLKE

CDU Milletvekili Hans-Peter Uhl de, DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in sığınmacılar konusunda Türkiye'nin kilit ülke olduÄŸu sözlerine katıldığını, Merkel'in ziyaretinin bu amaca uygun yapıldığını söyledi.
Uhl, Almanya'nın bu alanda ivedilikle Türkiye ile anlaÅŸmalar saÄŸlaması gerektiÄŸini ifade etti.

SPD: TÜRKÄ°YE SIRADAN BÄ°R PARTNER DEĞİL

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Niels Annen de, üzerinde tartıştıkları Türkiye'nin sıradan bir partner olmadığını, Almanya'nın bu ülke ile birçok baÄŸlantısının olduÄŸuna iÅŸaret etti.
Annen, Türkiye'de gerilim olduÄŸunda bunun doÄŸrudan Almanya'ya yansıdığını belirtti.

Merkel'in Türkiye'ye ziyaretini doÄŸru bulduÄŸunu ifade eden Annen, ancak Merkel'in Almanya'nın bir taraf olmadığını göstermek için muhalefet partileriyle de görüÅŸmesini istedi.
Annen, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Türk hükümetinin çözüm sürecine yeniden baÅŸlaması gerektiÄŸi çaÄŸrısında bulundu.
SPD Milletvekili Michelle Münterfering de, Ankara'daki terör saldırısına iliÅŸkin bunun Türkiye'deki barış ve demokrasiye bir saldırı olduÄŸunu, faillerin bulunması, mahkemeye çıkarılması ve cezalandırılması gerektiÄŸini kaydetti.
Bu saldırıların ailelere acı ve üzüntü getirdiÄŸini belirten Müntefering, Türkçe olarak "Türkiye başınız saÄŸ olsun" ifadesini kullandı.

SOL PARTÄ° VE YEŞİLLER PARTÄ°SÄ°: TÜRKÄ°YE'YE GÄ°TMESÄ°N, ERDOÄžAN'A YARAR

Muhalefet partileri Sol Parti ve YeÅŸiller Partisi milletvekilleri ise 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler öncesinde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile görüÅŸmenin destek algısı oluÅŸturacağından dolayı Merkel'in ziyaretini eleÅŸtirdi.
Meclis kürsüsüne gelen konuÅŸmacılar Ankara'daki terör saldırısından dolayı üzüntülerini dile getirdi. 
Almanya BaÅŸbakanı Merkel, pazar günü Ä°stanbul'da CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile bir araya gelecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.