Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na örgüt ismi vermiş

Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir örgüt ismi verdiği belirtiliyor



CHP Lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ile görüÅŸmesinde Ankara'da yaÅŸanan patlamanın ÅŸüphelisi olarak Ensar el Åžeria örgütünün adını verdiÄŸi öÄŸrenildi. Toplantıya Emniyet Ä°stihbarat Dairesi BaÅŸkanı'nın da çaÄŸrıldığı ve DavutoÄŸlu, KılıçdaroÄŸlu'nun kendisine ilettiÄŸi örgüt ismini, Emniyet Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanı'na vererek, araÅŸtırılmasını istediÄŸi de ifade edildi.

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre KılıçdaroÄŸlu, saldırıdan sonra gerçekleÅŸen ikili görüÅŸmede DavutoÄŸlu'na Ankara saldırısıyla ilgili kendisine ulaÅŸan istihbaratı da ilettiÄŸini, bu çerçevede IŞİD baÄŸlantılı bir örgütün ismini verdiÄŸini söyledi.

CHP kaynaklarına göre bu örgüt, El Kaide ve IŞİD baÄŸlantılı, Libya'da etkin Ensar El Åžeria örgütü. Örgüt, Libya'daki ABD Büyükelçilik baskını ile dünyada adını duyurmuÅŸtu. Baskında, ABD'nin Libya Büyükelçisi dahil, çok sayıda kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Edinilen bilgiye göre, DavutoÄŸlu-KılıçdaroÄŸlu görüÅŸmesine, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan'ın da çaÄŸrılması söz konusu oldu. Ancak Hakan Fidan'ın o anda Ankara'da bir baÅŸka toplantıda olması, KılıçdaroÄŸlu'nun ise bilgiyi emniyete iletmeyi tercih etmesi üzerine, Emniyet Ä°stihbarat Dairesi BaÅŸkanı toplantıya çaÄŸrıldı. DavutoÄŸlu, KılıçdaroÄŸlu'nun kendisine ilettiÄŸi örgüt ismini, Emniyet Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanı'na vererek, araÅŸtırılmasını istediÄŸi öÄŸrenildi.

KılıçdardoÄŸu, dün CNN Türk'te DavutoÄŸlu ile görüÅŸmesinde "IŞİD ile iÅŸbirliÄŸi yapan ya da IŞİD'in yan kuruluÅŸu olan bir örgüt ismi bana gelmiÅŸti bu ismi BaÅŸbakan'a verdim. DavutoÄŸlu'na sormak isterim o  2 canlı bomba o listede var mıydı, yok muydu?" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.