Sosyal Medya

Güncel

'IŞİD, PKK ve Esed rejimi anlaştı'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV'de konuk olduğu programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.



Ankara'da yaÅŸanan kanlı katliamı ve gündemi yorumlayan DavutoÄŸlu'nun açıklamasından satır baÅŸları ÅŸöyle; 

"Ankara'daki hain saldırıya iliÅŸkin olarak hemen harekete geçtim. Titiz bir çalışmayla soruÅŸturma yürütüldü. 24 saat içinde alandaki parçalar temizlendi, tutanaklar tutuldu.

"Hızla harekete geçtik"

Olayın oluÅŸ anından itibaren ÅŸüphelilere iliÅŸkin veriler toplandı. Bizim için 4 olaÄŸan ÅŸüpheli: DAEÅž, PKK, DHKP-C ya da Suriye rejimi gibi dört ihtimal vardı. Burada istikrarı tehdit eden sürece dair harekete geçtik.

Kandil'de fedailerin intihar saldırları için yetiÅŸtirildildiÄŸini ve Türkiye'ye gönderildiÄŸini biliyoruz.

"KılıçdaroÄŸlu ve Bahçeli yer almadı"

Sayın KılıçdaroÄŸlu, keÅŸke hükümet içinde yer almayı kabul etseydi bütün bu süreci birlikte yürütürdük. Ama elini taşın altına koymadı. Sayın Bahçeli de aynı ÅŸekilde. Seçim hükümetinde yer almak istemediler.

"Her tutuklamanın dellillendirilmesi lazım"

Potansiyel suçlku oldu diye birini tutuklayamazsınız, ÅŸüphelenirseniz taklip edersiniz. Türkiye, anti-demokratik bir ülke deÄŸil. Muhtemelle insanları içeri alamayız. Her tutuklamanın dellillendirilmesi lazım.

Demokratik hukuk devleti kuralları içinde büyün güvenlik tedbirlerini almak hassas bir terazide, ipin üzerinde yürütmek gibidir.

Genellikle canlı bombaların tümünün infilak etmesinden dolayı, ceset tespit edilemiyor.

3 el, 2 gün içinde 21 milyon parmak iziyle karşılaÅŸtırıldı. Birinin tespiti gerçekleÅŸtirilemedi ve detaylı açıklama yapıldı.
DAEÅž dediÄŸimiz yapı, 3 sene öncesinde çıkmış ama Irak iÅŸgaline kadar kökü dayanan bir yapı. DAEÅž'e sürekli su akıyor, bu havuzun içinde kimler irtibat kuruyor ve Türkiye'de kimler katılıyor bun bakmak lazım.

Twitter'dan IP adresleri alındı o tweetleri atanlara dair. Bu isimlerden ikisi, geçmiÅŸte PKK'yla baÄŸlantılı kiÅŸiler. Türkiye'de sansasyonel iÅŸlere imza atmış kiÅŸilerle irtibatları var. Tek bir çevreyle kastetmiyorum. Kamuyu yönlendirmeyle ilgili bazı kiÅŸiler. Bu iÅŸin arkasında kimler var bakıyoruz.

"HDP millet tahrik olmayınca özür diledi"

Birileri kolaylıkla ve sorumsuzca devlete katil diyen, halkı devlete karşı tahrik eden, uluslararası basına çıkıp devleti ÅŸikayet eden bir partinin eÅŸ baÅŸkanı olabilir. Buna karşı dikkatli davranmalıyız.

Åžuanda 99 vatandaşımızın derdindeyiz ve onların kanı yerde kalmayacak. ÇeliÅŸkili rakamlar konusunu gündeme taşıyorlar. Parti EÅŸ BaÅŸkanı önce 128 ceset diyor sonra özür diliyor. Millet tahrik olmayınca özür diledi. Kan ihtiyacı varmış gibi davranıyorlar, millet hastanelere aksın ve kaos çıksın diye.

Teröre karşı her tedbir alınıyor. Türkiye'de seçime gidilirken, bir el seçimlere yönelik manipülasyon yapmak istiyor. 1977'de Taksim'de Ecevit'in mitinginde saldırı olacak denildiÄŸinde, seçimlerin sonucunu etkilemiÅŸtir. Psikolojik olarak etkileniyor toplum.

Åžuanda seçimin ana sorusu nedir; 'HDP, barajı geçecek mi?'. Herkes AK Parti'den, CHP'den ve MHP'den 7 Haziran'da emindi. Åžuan seçimin ana sorusu 'AK Parti tek başına iktidar olacak mı?' sorusu.

28 Mayıs'ta üç örgüt anlaÅŸtı. Palmira'yı rejim, DAEÅž'e verdi. Rejim, DAEÅž'ten ılımlı muhalefete saldırılmasını istedi. Detaylar var elimizde. DAEÅž, PKK ve Esed rejimi anlaÅŸtı."

"PYD'ye yapılan silah yardımı herhangi bir ÅŸekilde Türkiye'ye yönelik tehdit halini alırsa bir an dahi tereddüt etmeyiz. PYD'yi masum olduÄŸu için vurmamış deÄŸiliz, gerekirse vururuz, Türkiye'nin güvenliÄŸi ne gerektirirse onu yaparız".

"Åžimdi Amerikalılara da verdiÄŸimiz mesaj çok açıktır. Amerikalılara ve bütün müttefiklere ve Rusya'ya, Türkiye sınırlarına yakın bir yerde, PYD'ye yapılan silah yardımı, herhangi bir ÅŸekilde Türkiye'ye yönelik tehdit halini alırsa ve PYD de PKK gibi sızmalarla veya silah aktarımıyla Türkiye'ye zarar vermeye baÅŸlarsa hiç tereddüt etmeyiz, bir an dahi tereddüt etmeyiz. EÄŸer PYD Irak'a geçerek Irak üzerinden Türkiye'ye girmek suretiyle bir ÅŸeye kalkışırsa, yine tereddüt etmeyiz."

"Samimilerse çok kolay, bırakacaklar silahlarını. O zaman PYD'yi baÅŸka bir denkleme alırız. Ama PYD, PKK ile bu kadar iç içeyken ve PKK Türkiye'ye saldırırken, bakın Türkiye'de terör yaparak demiyorum, Türkiye'ye saldırırken, müttefik bir ülkenin ya da dost ve komÅŸu bir ülkenin Rusya gibi PYD'ye verdiÄŸi silahları kimse meÅŸru kılamaz. EÄŸer meÅŸru kılınması gereken bir ÅŸey varsa o zaman PYD'ye yardım edilmesin, Özgür Suriye Ordusu'na yardım edilsin, Özgür Suriye Ordusu içindeki Kürt tugaylarına, taburlarına yardım edilsin. Onlar gelsinler. Türkiye'ye saldırmayan müzahir bir yapı olarak yanımızda, başımızda bulunsunlar ama kimse ikili bir oyuna kalkışmasın. Kimse Türkiye'yi bu yolla içeride ve dışarıda tedirgin ederek, Türkiye'nin istikrarını tehdit altına alabileceÄŸini düÅŸünmesin."

"Yeni bir güvenlik konseptine geçeceÄŸiz. Terör örgütünün bilemeyeceÄŸi önlemler alınacak. Emniyet müdürleri soruÅŸturmanın selameti açısında açığa alındı. Bir sorumluluk varsa ben dahil hukuk önünde hepimiz hesap veririz"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.