Sosyal Medya

Güncel

İsrail Filistinlilerin cenazelerinden çekiniyor!

İsrail yönetimi, cenaze törenlerinin gösterilere dönüşmesine engel olmak için, Filistinlilerin cenazelerini ailelerine teslim etmeyerek askeri mezarlıklara defnetme kararı aldı.



Ä°srail Polis Sözcüsü Luba Samri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun dün Kamu Güvenlik Bakanı Gilad Erdan'ın Ä°sraillilere yönelik eylem yapan Filistinlilerin naaÅŸlarının ailelerine teslim edilmemesini öngören önerisini kabul ettiÄŸi belirtildi. Karara göre, polis ve askerler tarafından öldürülen Filistinlilerin naaşı Ä°srail'deki askeri mezarlıklara defnedilecek.

Açıklamada söz konusu kiÅŸilerin cenaze törenlerinin bir provokasyon niteliÄŸinde olduÄŸu ileri sürülerek, geçmiÅŸte de benzer uygulamaların yapıldığı, Erdan'ın, cenaze törenlerinin gösterilere dönüÅŸmesine izin vermemek için söz konusu kararı önerdiÄŸi kaydedildi.

OLAÄžANÜSTÜ ÖNLEMLER ALINIYOR

Ä°srail'de bakanlar ve askeri üst düzey yetkililerin katıldığı dünkü oturumda, Kudüs'te tırmanan gerginlik nedeniyle bir dizi karar alınmıştı. Bu yeni uygulamalara göre, Ä°srail polisi, güvenlik gerekçesiyle istediÄŸi zaman Kudüs'te yolları kapatabilecek ve istediÄŸi alanları kuÅŸatma altına alabilecek. Ä°srailli sivillere karşı saldırı düzenleyenlerin evlerinin yıkılmasına ek olarak, yıkılan bu evlerin yerine hiçbir ÅŸekilde inÅŸaat yapılmasına izin verilmeyecek ve saldırı düzenlediÄŸi iddia edilen kiÅŸilerin tüm mal varlıklarına el konulacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.