Sosyal Medya

Güncel

Kerry, İsrail ve Filistin arasındaki gergin havayı yumuşatacak!

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Filistin ve İsrail arasındaki son günlerde artan gerginliği yatıştırmak için yakın zamanda bölgeye ziyarete gideceğini açıkladı



ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Ä°srail ve Filistin arasındaki gergin havayı yumuÅŸatmak için bölgeyi ziyaret etmeyi planladığını açıkladı.

Harvard Kennedy Okulu, Uluslararası Ä°liÅŸkiler ve Belfer Bilim Merkezi'nde konuÅŸma yapan Kerry, " Yakında OrtadoÄŸu'ya gideceÄŸim. Ä°srail ve Filistin arasındaki artan ÅŸiddet olaylarını yatıştırmayı deneyeceÄŸim" açıklamasında bulundu.

Bu ziyaret, Kerry’nin, uzun yıllar devam eden mekik diplomasisinin geçen yıl yine askıya alınmasının ardından ilk kez duruma bu kadar doÄŸrudan müdahil olması anlamına geliyor.

Bu arada Ä°ngiltere’nin baÅŸkenti Londra’da Ä°srail yanlısı ve karşıtı gösteriler vardı. Önce Siyonist Federasyonu gibi Ä°srail yanlısı örgütler Twitter’daki ‘Israeli Lives Matter’ (Ä°sraillerin hayatı önemlidir) etiketi altında toplanıp Ä°sraillilere yönelik saldırıları protesto etti. Ardından da Filistin misyonu önünde toplanan Filistin yanlıları karşı bir gösteri düzenledi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.