Sosyal Medya

Güncel

Kudüs'te dünün bilançosu: 194 yaralı

İşgal güçlerinin Kudüs'te dün gün boyu yaptığı müdahaleler sonucu ve meydana gelen bazı çatışmalarda 194 kişi yaralandı



Ä°srail iÅŸgal güçlerinin Filistinlilere yönelik ihlalleri sebebiyle Kudüs'ün farklı yerlerinde dün gün boyu meydana gelen olaylarda 194 kiÅŸinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayı sözcüsü Arrab el-Fukaha, "Ä°srail polisi ile Filistinliler arasında Kudüs'ün farklı yerlerinde dün gün boyu çıkan çatışmalarda 1'i gerçek mermi, 63'ü plastik mermi, 3'ü Ä°srail güçleri tarafından darbedilerek ve geriye kalanlar da gazdan etkilenmek suretiyle 194 kiÅŸi yaralandı" dedi.

Görgü tanıkları da dün akÅŸam Cebel el-Mukebbir, Et-Tur, Ebu Dis ve Katana beldelerinde Filistinliler ile Ä°srail güçleri arasında çatışmalar çıktığını dile getirdi.

Ä°srail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya giriÅŸini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle eylül ayından bu yana Kudüs ve Batı Åžeria'nın çeÅŸitli kentlerinde gerginlik yaÅŸanıyor. Ä°srail polisi, pazar akÅŸamından beri Mescid-i Aksa'ya 50 yaÅŸ altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede Ä°srail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.