Sosyal Medya

Güncel

Orhan Pamuk şaşırtmadı

Yazar Orhan Pamuk İtalya’nın La Repubblica gazetesine verdiği röportajda Türkiye’deki son olayları değerlendirdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çirkin ithamlarda bulundu.



Yazar Orhan Pamuk Ä°talya'nın La Repubblica gazetesine verdiÄŸi röportajda Türkiye'deki son olayları deÄŸerlendirdi ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a yönelik çirkin ithamlarda bulundu.

Pamuk'un La Repubblica gazetesine verdiÄŸi röportajın ayrıntıları ÅŸöyle:

Türkiye'nin önde gelen yazarlarından Orhan Pamuk ülkenin mezhep çatışmasına sürüklenebileceÄŸi uyarısında bulundu. Ankara'da gerçekleÅŸen elim olayla birlikte gün yüzüne çıkan güvensizlik ortamından dolayı CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı suçladı.

Ä°talya'nın La Repubblica gazetesine verdiÄŸi röportajda Orhan Pamuk Türkiye'de giderek artan istikrarsızlığın sorumlusu Haziran seçimlerinde meclis üstünlüÄŸünü saÄŸlayamayan ErdoÄŸan'ın AK Partisi'dir dedi.

“Seçimdeki yenilgi ErdoÄŸan'ı kızdırdı” diyen Pamuk'a göre ordu ile “Kürt militanlar” arasında yeniden baÅŸlayan düÅŸmanlığı ardında bu yenilgi var.

Pamuk “ErdoÄŸan planladığı baÅŸkanlık yönetimi için Kürtleri kendine oy vermesi için ikna edemedi” dedi ve ekledi “Ä°ÅŸte bu yüzden 1 Kasım'da yeniden seçime gidilmesine karar verdi. Ancak ne hükümet ne de ordu olayların gidiÅŸinden memnundu bu yüzden Kürt hareketi ile savaşı tekrar baÅŸlatmaya karar verdiler”.

Ülkenin iç savaÅŸa sürüklenme ihtimalinden korkup kormadığı sorulan Pamuk “Elbette korukuyorum. Özellikle 1970'lerde ÅŸehrimin caddeleri saÄŸcı ve solcu insanların gerçek çatışmalarına sahne olmuÅŸtu” ÅŸeklinde karşılık verdi. Taşıdığı iç savaÅŸ korkusunu “35 yaşın üzerinde olan herkesin bu dönemle ilgili korkunç anıları vardır. Asla o zamana dönmek istemezler” ÅŸeklinde ifade etti.

Pamuk'a göre Türklerin çoÄŸu ErdoÄŸan'ın yaptıklarının farkında. O “Tüm ülke ErdoÄŸan'ın hesaplarını anladı. BaÅŸlangıçta IŞİD'e karşı savaÅŸan uluslararası koalisyona katılmak istemedi. Sonra Amerikalıların kendisinden istediÄŸini yapmayı kabul etti ancak aynı zamanda Kürtleri bombalamaya baÅŸladı” dedi.

“Ä°nsanlar ÅŸaşınlık içinde. Barış içinde yaÅŸayan bir ülke birden bire kendini hem IŞİD'le hem de Kürtlere karşı savaşır halde buldu” diyen Pamuk “Türkiye için endiÅŸeleniyorum çünkü biliyorum ki ErdoÄŸan eninde sonunda, ne pahasına olursa olsun ülkeyi tek başına yönetmek istiyor. Gücü paylaÅŸmak istemiyor” açıklamalarında bulundu.

themalaymailonline.com sitesinde yayımlanan haber Melahat Kemal tarafından TIMETURK için Türkçe'ye aktarılmıştır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.