Sosyal Medya

Güncel

Bulunduğu yerde silahları yok ederiz

PKK'nın PYD aracılığıyla ABD'den Stinger füzesi talep etmesiyle ilgili haberler hakkında konuşan Başbakan Davutoğlu, "Irak'ta kullanıldığını, Türkiye'de kullanıldığını tespit edersek, PKK'ya yaptığımız müdahaleyi yapar, bulunduğu yerde silahları yok ederiz" dedi.



Bazı gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir araya gelen BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, PKK'nın PYD aracılığıyla Stinger füzesi talep ettiÄŸine yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine "Kim olursa olsun, PKK ve PYD'ye herhangi bir silah mühimmat yardımı yapılırsa Kuzey Irak'ta aldığımız tedbir neyse Suriye'ye yönelik de alırız" dedi. DavutoÄŸlu, "Irak'ta kullanıldığını, Türkiye'de kullanıldığını tespit edersek, PKK'ya yaptığımız müdahaleyi yapar, bulunduÄŸu yerde silahları yok ederiz" ifadelerini kullandı.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "ABD nezdinde gerekli diplomatik giriÅŸimler yapılacak, bunu hiçbir ÅŸekilde kabul etmediÄŸimiz kendilerine bildirilecek" diye konuÅŸtu. 

DavutoÄŸlu'nun sözleri ÅŸöyle:

"Bu konularda durum 5-6 ay öncesi gibi deÄŸil. Ya da bir sene önce DEAÅž'a karşı PYD'yi kullanmayı düÅŸünen müttefik ülkeler PKK'nın Türkiye'ye yönelik bir saldırısı olmadığı dönemlerde bunu bir çerçeveye oturtabilirlerdi, yine doÄŸru deÄŸildi ama PKK'ya, Türkiye'ye saldırdıktan sonra yardım yaptılar. Kim olursa olsun, PKK ve PYD'ye herhangi bir silah mühimmat yardımı yapılırsa Kuzey Irak'ta aldığımız tedbir neyse Suriye'ye yönelik de alırız. PYD ve PKK'yı ayırt etmek 5-6 ay öncesinde belki bir anlam taşıyabilirdi ama bu ayrımın artık bir anlamı kalmamıştır."

"ABD nezdinde gerekli diplomatik giriÅŸimler yapılacak, bunu hiçbir ÅŸekilde kabul etmediÄŸimiz kendilerine bildirilecek. Amerika, Musul'da Irak ordusuna en sofistike silahları verdi. Irak ordusu çekildi, bu silahlar DEAÅž'a kaldı. Åžu anda PYD'ye verilen yardımın PKK'ya gitmeyeceÄŸi konusunda hiç kimse bize inandırıcı bir gerekçe söyleyemez. Irak'ta kullanıldığını, Türkiye'de kullanıldığını tespit edersek, PKK'ya yaptığımız müdahaleyi yapar, bulunduÄŸu yerde silahları yok ederiz. Bu silahlar Türkiye'ye sokulup askerimize polisimize zarar verir mahiyette olamaz. Bunu hem ABD'ye hem Rusya'ya ilettik. Yaklaşımımız 23 Temmuz gecesi DEAÅž ve PKK mevzilerine yaptığımız operasyonlarda kendini göstermiÅŸtir."

'Ä°ki farklı örgüte iliÅŸkin bulgular var'

DavutoÄŸlu, Ankara'daki saldırıyla ilgili soruÅŸturma hakkında da bilgi verdi: 

“Ä°ki iz üzerinde yürüyor arkadaÅŸlar. Ä°kinci saldırganın irtibatları konusunda da araÅŸtırmalar yürüyor. Bu meselenin önceden planlanması konusunda da mesafe kat ediliyor. Bunlar da iki farklı örgüte iliÅŸkin bulgular içeriyor. Örgütler arası iÅŸbirliÄŸi var mı onu çıkarmaya çalışıyoruz. Ä°ki bombacının olay yerine nasıl geldiÄŸini çıkardı arkadaÅŸlar, birinin çantayla, diÄŸerinin yelekle. O eylemin nasıl yapıldığına dair bilgilere ceset parçalarından ulaşılmış durumda. Faili meçhul bırakmayacağız bunu. Sonuna kadar gidilecek. Kim bu katliamı yaptıysa tespit edilecek, baÄŸlantıları varsa tespit edilecek. Karşılık anlamında gereÄŸi yapılacak.”

Kaynak: Yeni Åžafak, Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.