Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da soğuk sıfır derece, mülteciler çadırlarda...

Almanya'da sıfır dereceye kadar düşen kış soğukları başlarken binlerce mülteci çadırlarda yaşıyor.



Almanya’da sıcaklığın sıfır dereceye kadar düÅŸtüÄŸü soÄŸuk havalar baÅŸlamasına raÄŸmen binlerce mülteci halen çadırlarda kalıyor. ‘Welt’ gazetesi tarafından yapılan bir araÅŸtırmaya göre Almanya’nın 16 eyaletinde en az 42 bin mülteci halen çadırlarda barındırılıyor. Bu sayı yalnızca eyaletlerde kurulan mülteci kamplarında belirlenen rakam. Mahalli idarelere baÄŸlı mülteci kampları konusunda eyalet yönetimlerinden bilgi alınamadı. Toplam 305 bin mülteci eyalet yönetimleri tarafından yerleÅŸtirildi.

Almanya’nın güneyindeki Hessen Eyaletinde en fazla mültecinin çadırlarda kaldığı, sayının 6 bin 900 ile 18 bin arasında olduÄŸu belirtildi. Rheinland-Pfalz Eyaleti Uyum Bakanlığının bildirdiÄŸine göre bu eyaletteki 9 bin 650 mülteciden 3 bin 200’ü çadırlarda kalıyor.

Kuzey Ren-Westfalya Eyaletinde 15 bin, Hamburg’da yaklaşık 30 bin mülteciden 4 bini çadırlara yerleÅŸtirildi. Bavyera Eyaletinde ise toplam 45 bin mülteciden 1300’ü çadırlarda barındırılıyor. Saarland ve Thüringen Eyaletlerinde ise çadırda kalan mülteci bulunmuyor.

Mahalli idarelerde çadırlarda kalanların sayılarına bakıldığında durumun ne kadar vahim olduÄŸu gözler önüne seriliyor. Kuzey Ren-Westfalya Eyaletine baÄŸlı Essen ÅŸehri belediyesinin 800 mülteciyi çadırlara benzer hafif yapılı barınaklara yerleÅŸtirdiÄŸi bildirildi.

Freiburg im Breisgau ÅŸehrinde de durumun giderek daha da kötüleÅŸmesinden endiÅŸe ediliyor. Baden-Württemberg Eyaletine baÄŸlı ÅŸehrin yetkilileri mültecilerin 4 hafta içinde ısıtmalı çadırlara yerleÅŸtirileceÄŸini belirttiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.