Sosyal Medya

Güncel

'21 canlı bomba şüphelisi aranıyor'

Diyarbakır'daki HDP mitingi, Suruç ve son olarak Ankara'da düzenlenen saldırıların ardından intihar saldırısı düzenleyebileceğinden şüphelenilen 21 IŞİD'cinin kimliği belirlendi.



DoÄŸan Haber Ajansı'nın haberine göre intihar saldırısı düzenlemesinden ÅŸüphelenilen 6'sı kadın 21 IŞİD'cinin kimlik bilgilerini belirlendi. DHA'nın istihbarat birimlerine dayandırdığı haberde bu kiÅŸilerden 18'i Adıyamanlı, 3'ü ise bu kiÅŸilerle evlilik yapan yabancı kadınlardan oluÅŸuyor.

DHA'ya göre Adıyaman'da 2013 yılında bir çayevinde toplanan ve ardından geçen yılın ikinci yarısından itibaren peÅŸ peÅŸe sınırı geçerek Suriye'ye giden kiÅŸiler IŞİD saflarına katıldı. Ailelerinin ÅŸikayeti üzerine inceleme baÅŸlatan güvenlik güçleri sınırı geçen kiÅŸilerin IŞİD'e katıldığını saptayarak bu kiÅŸileri 'Terör nitelikli kayıp ÅŸahıs' olarak aramaya baÅŸladı. Sınırı geçen bazı kiÅŸiler dönerken, polis yakınlarının kayıp baÅŸvurusu yapmadığı bazı kiÅŸilerin de Suriye'ye gittiÄŸini saptadı.

Geçen yılın Ekim ayında sınırı geçerek Suriye'ye giden ve IŞİD saflarına katılan Orhan Gönder, 7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır'daki HDP mitinginde, Åžeyh Abdurrahman Alagöz ise 20 Temmuz'da Åžanlıurfa'nın Suruç Ä°lçesi'nde bombalı eylem düzenledi. 'Canlı bomba' olan Alagöz patlamada ölürken, HDP mitinginde bombayı patladan Orhan Gönder ise olayın ardından tutuklandı.

 

 

 
'Dokumacılar grubu'

 

Bu geliÅŸmelerin ardından polis, canlı bomba olarak kendini patlatan Åžeyh Abdurrahman Alagöz'ün aÄŸabeyi Yunus Emre Alagöz'ün de aralarında bulunduÄŸu 15 ismin IŞİD'e katıldığını ve kendilerine öncülük eden Mustafa Dokumacı'nın soyadından esinlenerek 'Dokumacılar Grubu' adını verdiÄŸini ve IŞİD'in üssü konumundaki Rakka ve Telabyad'da bombalı eylem konusunda eÄŸitildiÄŸini saptadı. Ä°stihbarat birimlerinin takip ettiÄŸi kiÅŸilerin zamanla Suriye'de evlilik yaptığı da belirlendi. Polisin yaptığı araÅŸtırmada 'Dokumacılar Grubu' üyelerinden bazılarının 3'ü Türk, 3'ü yabancı uyruklu 6 kadın ile imam nikahlı olarak evlendiÄŸi ve kadınların da bombalı eylem ve canlı bombalı saldırı konusunda eÄŸitildiÄŸini belirledi.

Ä°stihbarat birimlerinin araÅŸtırması sonucunda IŞİD içerisindeki Dokumacılar Grubu'nun 21 üyesinin ismi belirlendi ve 19'unun fotoÄŸrafına ulaşıldı. Yabancı uyruklu olan ve isimleri belirlenen 2 kadının fotoÄŸrafına ise ulaşılamadı. Bunun ardından istihbarat birimleri yurt içinde de olası canlı bomba eylemi yapabilecek 19'unun fotoÄŸrafı bulunan 21 kiÅŸinin isimlerini tüm illerin Emniyet MüdürlüÄŸü ve Jandarma Komutanlıklarına ileterek takibini istedi.

Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıları gerçekleÅŸtirenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken, istihbarat birimleri bombalı eylem eÄŸitimi alan 21 kiÅŸilik listede yer alan bazı isimlerin geçtiÄŸimiz aylarda Türkiye'ye geçtiÄŸini saptadı. Haberde Yurt içine geçen bu kiÅŸilerin 'uyuyan hücre' olarak adlandırılan evlerde kaldığı ve eylem için IŞİD emirlerinden gelen talimat doÄŸrultusunda harekete geçebileceÄŸi ifade edildi. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.