Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den İsrail'e kınama

Dışişleri Bakanlığı, 'İsrail emniyet güçlerinin orantısız güç kullanmalarını kuvvetle kınıyoruz' açıklamasında bulundu.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ä°srail tarafından 11 Ekim 2015'te yapılan hava saldırısında sivil kayıplar yaÅŸanması neticesinde tırmanan gerginliÄŸin Gazze'ye de sıçramasının kaygıyla izlendiÄŸi belirtilerek ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Ä°srail emniyet güçlerinin, Harem-i Åžerif'e girerek Müslüman gruplarla çatışmaları ve Müslümanların giriÅŸlerini güç kullanarak engellemeleriyle baÅŸlayan, Filistinlilerin, Kudüs eski ÅŸehre giriÅŸlerinin yasaklanmasıyla DoÄŸu Kudüs ve Batı Åžeria'da tırmanan gerginliÄŸin, Ä°srail askerlerinin Gazze sınırındaki göstericilere ateÅŸ açmaları ve Ä°srail tarafından 11 Ekim 2015 tarihinde yapılan hava saldırısında sivil kayıplar yaÅŸanması neticesinde Gazze'ye de sıçraması kaygıyla izlenmektedir.

Ä°srail'in statükoya aykırı uygulamalarını ısrarla sürdürmesinin bir sonucu olarak geliÅŸen olaylarda Ä°srail emniyet güçlerinin orantısız güç kullanmalarını kuvvetle kınıyoruz. Ä°srail'in iÅŸgal altında tuttuÄŸu Filistin topraklarında uluslararası hukuk kurallarına riayet etmesi, bu çerçevede Harem-i Åžerif'in statüsünü ve kutsiyetini hedef alan kışkırtıcı keyfi uygulamalara bir an önce son vermesi, gerginliÄŸin tırmanmasını önlemenin yegane yoludur. "

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.