Sosyal Medya

Coğrafyamız

'İsrail hayatımı yıktı'

İsrail'in hava saldırısında 3 yaşındaki kızı Rahaf ve 5 aylık hamile eşini kaybeden Yahya Hassan, 'İsrail hayatımı yıktı, bir anda eşimi, çocuğumu ve evimi kaybettim' dedi.



Ä°srail'in hava saldırısında 3 yaşındaki kızı Rahaf ve 5 aylık hamile eÅŸini kaybeden Yahya Hassan, 'Ä°srail hayatımı yıktı, bir anda eÅŸimi, çocuÄŸumu ve evimi kaybettim'Ä°srail savaÅŸ uçaklarının önceki gün Gazze'deki Ez-Zeytun mahallesine düzenlediÄŸi saldırıda 3 yaşındaki kızı Rahaf ve 5 aylık hamile eÅŸini kaybeden Yahya Hassan, yaÅŸadıklarını AA muhabirine anlattı.

Kendisinin de ÅŸarapnel parçalarıyla ayağından yaralandığı görülen Hassan, konuÅŸmasına girdiÄŸi aÄŸlama nöbetleri nedeniyle sık sık ara vermek zorunda kaldı.

Cep telefonundaki küçük kızının resmini öpmekten kendini alıkoyamayan kederli baba, olayın yaÅŸandığı gece kızıyla daha önce hiç olmadığı kadar uzun süre oyun oynadıklarını anlattı. Hassan, aÄŸlamaklı bir ses tonuyla, "Ä°srail'in katlettiÄŸi kızım ve 5 aylık hamile eÅŸimin ne suçu vardı. Ä°ÅŸgal ordusu öldürdü onları. Hem de soÄŸuk kanlılıkla ve insanlığın ne demek olduÄŸunu bilemeden" diye konuÅŸtu.

"Ä°lk roketin düÅŸüÅŸünden sonra eÅŸimin sesini duydum 'Ne oluyor Yahya, ne oluyor' diyordu. Saniyeler sonra ise kızım Rahaf'ın 'Baba, baba ölmek istemiyorum' ÅŸeklindeki feryatlarını duydum" diyen Hassan, Ä°srail savaÅŸ uçaklarının attığı ikinci roketle hem eÅŸinin hem de kızının sesinin kesildiÄŸini ve evin üzerilerine yıkıldığını anlattı.

Kahır ve acı dolu anlar yaÅŸadığını, bağırarak enkazdan çıkıp eÅŸini ve kızını kurtarmak istediÄŸini ancak baÅŸarısızlıkla baygın düÅŸtüÄŸünü söyleyen Hassan, gözünü açtığı hastanede eÅŸinin ve kızının hayatlarını kaybettiÄŸini öÄŸrendiÄŸinde yıkıldığını dile getirdi.

Hassan, kızının ve eÅŸinin ölüm haberini aldıktan sonraki hislerini "TopraÄŸa verilmeden önce onları görmek istedim, uzun saatler boyu aÄŸladım, içim yanıyordu, kalbim parçalanacak gibi oluyordu" ifadeleriyle anlattı.

EÅŸi ve kızına son kez sarılan Hassan, daha sonra yıkılan evine gittiÄŸini ve tüm yaÅŸadıklarını, hatıralarını eviyle beraber bir enkaza dönüÅŸmüÅŸ olarak gördüÄŸünü söyledi.

Hassan göz yaÅŸlarıyla baÅŸladığı konuÅŸmasını gözyaÅŸları içinde "Ä°srail hayatımı yıktı, bir anda eÅŸimi, çocuÄŸumu ve evimi kaybettim" sözleriyle tamamladı dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.