Sosyal Medya

Güncel

Müslüman Dini Liderler Zirvesi İstanbul'da başladı

Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi İstanbul'da başladı



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı tarafından düzenlenen "I. Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi" Ä°stanbul'da baÅŸladı.

Açılışı, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımıyla gerçekleÅŸtirilen zirve, "Kesret Ä°çinde Vahdet: Hikmet ve Barış'ı Birlikte DüÅŸünmek" baÅŸlığı altında gerçekleÅŸtirilecek.

ZÄ°RVEYE 37 ÜLKE KATILIYOR

"Asya ve Pasifik ülkelerinde yaÅŸayan Müslümanları yakından tanımak, Ä°slam dünyasının karşılaÅŸtığı sorunlar ve çözüm yolları hususunda fikir alışveriÅŸinde bulunmak, bölgede bulunan Müslüman ülke ve topluluklarla tarihi baÄŸları yeniden tesis etmek, dini kurumlar ile aktif bir istiÅŸare mekanizması oluÅŸturmak, dini eÄŸitim ve din hizmetleri alanlarında iÅŸ birliÄŸi imkanlarını deÄŸerlendirmek amacıyla düzenlenen zirveye", 37 ülkeden 125 temsilci katılıyor.

Zirve, 8 oturum halinde gerçekleÅŸtirilecek ve "Bölgesel Ölçekte Müslümanlar; Sorunlar, Çözüm Önerileri, Ä°ÅŸbirliÄŸi Ä°mkanları", "Müslüman Dini Kurumlarda Din EÄŸitimi Hizmetlerine Yönelik Sorunlar, Çözüm Önerileri, Ä°ÅŸbirliÄŸi Ä°mkanları", "Ä°slam Dünyasında Yeni DüÅŸünce Formları ve Asya Pasifik Ülkeleri Müslüman Milletlerine Olumsuz Etkileri", "Ortak Sorunlar Temelinde Müslüman Dini Azınlıklar ve Ä°slam Dünyasının GeleceÄŸi", "Ülke Temsilcileri Genel Sunumu", "Ä°slam Dünyasında DerinleÅŸen Dini Sorunlar; Ä°slam Karşıtlığı ve Kendini Savunma Stratejileri Karşısında Tutarlı ve YaÅŸanabilir Bir Medeniyet Tasavvuru" konuları masaya yatırılacak.

Zirve, 4 gün gerçekleÅŸtirilecek oturumların ardından, 16 Ekim Cuma günü Görmez'in okuyacağı sonuç bildirgesiyle sona erecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.