Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Valiliği'nden o yürüyüşe izin çıkmadı

İstanbul Valiliği, bugün Beyazıt'ta yapılması planlanan toplantı ile yürüyüşün uygun bulunmadığını açıkladı.



Ankara'daki kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için DÄ°SK, TMMOB, TTB, KESK'in öncülüÄŸünde "Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız, Ä°syandayız, Hayatı Durduruyoruz" sloganıyla bir yürüyüÅŸ yapılacağı duyuruldu. Sirkeci Garı ve CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesi önü olmak üzere iki koldan saat 11.00'de Beyazıt Meydanı'na yapılacak yürüyüÅŸe Ä°stanbul ValiliÄŸi tarafından saat gece 02.00 sıralarında yapılan yazılı açıklamayla izin verilmeyeceÄŸi açıklandı.

Valilikten yapılan yazıla açıklamada, Ankara'da 10 Ekim'de meydana gelen terör saldırısı sonucu çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiÄŸi ve yaralandığı anımsatılarak, menfur saldırıda hayatını kaybedenlerden bazılarının Ä°stanbul ValiliÄŸi tarafından alınan tedbirler çerçevesinde, cenaze törenlerinin yapılmasını müteakip kentte defnedildiÄŸi kaydedildi.

Ä°nternet ortamında ve sosyal medyada bazı sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti teÅŸkilatları adına teyit edilmemiÅŸ çaÄŸrılar yapıldığı belirtilen açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi:

"13 Ekim'de ilimiz Sirkeci ve CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesi civarında toplanarak Beyazıt istikametine yürüneceÄŸi ve burada kitlesel bir katılımla toplantı yapılmak istendiÄŸi anlaşılmaktadır. Toplanma çaÄŸrısı yapılan yer ve güzergahların vatandaÅŸlarımızca çok yoÄŸun biçimde kullanıldığı, ValiliÄŸimizce 2911 sayılı kanun çerçevesinde belirlenen güzergah ve alanların içinde bulunmadığı hususları ile içinde bulunduÄŸumuz dönemin hassasiyeti dikkate alındığında yapılmak istenen yürüyüÅŸ ve toplantı valiliÄŸimizce uygun bulunmamaktadır.

Yasalarımızın öngördüÄŸü doÄŸrultuda ve usulüne uygun ÅŸekilde baÅŸvuruda bulunulması halinde valiliÄŸimizce belirlenen güzergah ve alanlarda yürüyüÅŸ ve toplantı yapılması mümkünken kiÅŸi güvenliÄŸini ve kamu düzenini bozabilecek bu nevi çaÄŸrılara vatandaÅŸlarımızın itibar etmemesi önem arz etmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.