Sosyal Medya

Güncel

Kılıçarslan: Bombayı ben mi patlattım?

İsmail Kılıçarslan, Ankara'daki bombalı saldırıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlete suçlamaları eleştirdi...



Yeni Åžafak Gazetesi yazarı Ä°smail Kılıçarslan, bugünkü "Bombayı ben mi patlattım?" baÅŸlıklı yazısında Ankara saldırısından hemen sonra CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, AK Parti, Selahattin DemirtaÅŸ, HDP ve devlete yönelik baÅŸlatılan suçlamaları eleÅŸtirdi. Kılıçarslan, "Çünkü hem AK Parti hem de HDP, üstelik seçimlere 20 gün kalmışken ve üstelik bu bomba doÄŸrudan iki partiyi de hedef alıp zor durumda bırakacakken bu bombanın fitilini ateÅŸleyecek kadar gerzek, mankafa, aptal insanlarla doludur" dedi.

Ä°ÅŸte Ä°smail Kılıçarslan'ın yazısından bir bölüm:

Bazılarına göre evet. Ankara'da 97 insanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan o hain saldırıyı ben düÅŸündüm, ben planladım, ben hayata geçirdim. Bu büyük acıya sebebiyet veren benim. Peki niçin yaptım bunu? Çünkü Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı seviyorum ve onun ele geçirdiÄŸi iktidarı kaybetmemesi için elimden gelen her ÅŸeyi yaparım. Gözümü kırpmadan insan öldürür, Türkiye'yi kaosun hüküm sürdüÄŸü bir cehenneme çevirebilirim. Çünkü bu bomba, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini ve böylelikle Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın kurduÄŸu diktatörlük düzeninin devamını garanti altına alan bir bomba. Ölen her bir insan AK Parti'ye oy desteÄŸi olarak dönecek çünkü. 'Niye' diye sormayın, 'niçin' diye sormayın. Bunun böyle olduÄŸuna inanmanız yeterli olacaktır.

Bazılarına göreyse hayır. Ankara'da 97 insanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan o hain saldırıyı bir HDP'li düÅŸünmüÅŸ, planlamış ve hayata geçirmiÅŸtir. Bu büyük acıya sebebiyet veren bir HDP'lidir. Çünkü HDP'nin oyları günden güne erimekte, baraj altında kalma korkusuyla ne yapacağını bilememektedir. Bu bombanın patlaması ile HDP, barajı geçmeyi garanti altına aldığı gibi, geçen seçimlerden daha çok oy almayı da baÅŸaracaktır. Çünkü bu bomba, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerden sonra baÅŸta Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı devirmeye yarayacak; üstelik ülkemiz için aydınlık güzel günlerin de habercisi olacaktır.

Çünkü hem AK Parti hem de HDP, üstelik seçimlere 20 gün kalmışken ve üstelik bu bomba doÄŸrudan iki partiyi de hedef alıp zor durumda bırakacakken bu bombanın fitilini ateÅŸleyecek kadar gerzek, mankafa, aptal insanlarla doludur.

Emin olun, ÅŸu an Türkiye'nin en az yarısı için durum böyledir. Dahası durumun böyle olması taraflar açısından herhangi bir soruna sebebiyet vermemektedir. Bombaların patlamasından sadece 10 dakika sonra herkes 'seçtiÄŸi bir katil'i hedef tahtasına yerleÅŸtirmiÅŸtir. Katil ya devlet, Recep Tayyip ErdoÄŸan, AK Parti üçlüsünden biridir ya da HDP, Selahattin DemirtaÅŸ ikilisinden biri.

Åžimdi bu aklın, insafın, vicdanın tükendiÄŸi noktada duralım. Ve 97 insanın hayatını kaybettiÄŸi bu hain saldırıda ölenlerin hepsine rahmet dileyelim. 'Kimse, hiçbir insan teki böylesi bir ölümü hak etmemektedir. Lanet olsun insana bunu yapana' cümlesini de ekleyelim peÅŸine. Ve soralım: 'Bombayı kim patlatmış olabilir?'

Åžurası açık. Bu türde bir eylemi planlayıp hayata geçirebilecek güçte örgütler belli. PKK, IŞİD ve DHKP-C derhal akla gelenleri. Bu saldırıyı pekala IŞİD, bir uluslararası ihaleye girerek ya da girmeksizin patlatmış olabilir. PKK ve DHKP-C de öyle. Üstelik bu eylemden her üç örgütün 'üst düzeyde haberdar olması' da gerekmez. Küçük ekipler bu iÅŸi gerçekleÅŸtirmiÅŸ olabilir.

Peki ama amaç nedir? 'Ne komplosu ulan' deyip her seferinde 'uluslararası güç odakları'nı pas geçmemizi isteyen o eksik akıllıları bir kenara bırakıp soralım. Suriye'de yepyeni bir savaÅŸ konseptine ilerleyen Rusya'nın bu eylemden elde edeceÄŸi sonuçlar var mıdır? Vardır. Rusya'nın varlığı ile yeniden biti kanlanan Esed rejiminin bu eylemden elde etmeyi umacağı sonuçlar var mıdır? Vardır. Peki 'yerli ÅŸebbihalar'ına bu iÅŸi ihale etmiÅŸ olabilir mi? Olabilir. Hatta ve hatta 'Türkiye'nin yeniden konvansiyonel pozisyonuna dönmesi gerekir' baskısı yapan NATO ve benzeri çevrelerin bu eylemden elde edebilecekleri sonuçlar var mıdır? Vardır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.