Sosyal Medya

Güncel

IŞİD dergisi katliamın sinyallerini verdi mi?

IŞİD'e ait derginin çıkan son sayısında intihar eylemlerine genişçe yer veriliyor...



Ankara'da yaÅŸanan katliamın bir numaralı faili olarak IŞİD örgütü iÅŸaret edilirken, örgüte ait Konstantiniyye dergisinin 3. sayısında yer verilen intihar eylemleri konusu gündeme geldi. Söz konusu dergide yer alan yazıların çoÄŸunda intihar eylemlerine yönelik yazılara rastlanılması 'Ankara'daki eylemin sinyalleri verilmiÅŸ miydi sorularını tartışmaya açtı.

Cumhuriyet'teki habere göre; Ankara'daki bombalı saldırıda IŞİD üzerinde durulurken, örgütün Kostantiniyye dergisinin 3. sayısından intihar saldırılarıyla ilgili yazıların olduÄŸu ortaya çıktı.

Ä°slam Devleti Al-Hayat Medya Merkezi' tarafından hazırlanan derginin, 15 Eylül'de PDF formatında çıkan son sayısında, istiÅŸhadi operasyonların yani intihar eylemlerinin caizliÄŸi ve fazileti kapaÄŸa taşındı. Dergide, intihar eylemlerine iliÅŸkin yazıda ÅŸu ifadeler yer aldı:

“Bir Müslümanın çok sayıdaki kafirlerin içine, helak olacağını bildiÄŸi halde tek başına onlara saldırması caizdir. Onların günümüzdeki bu ameliyeleri bilmemelerinin sebebi; bu amelin yeni bir amel oluÅŸu deÄŸil, bilakis günümüzdeki teknoloji, patlayıcı, silah ve tekniklerin o günde olmadığındandır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.