Sosyal Medya

Güncel

Milliyet: Katliam meydanına Barış Anıtı

Bombalı saldırının yaşandığı Ankara'daki Tren Garı meydanına CHP'li isimden teklif geldi...



Ankara'da 97 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, 365'ten fazla kiÅŸinin yaralandığı bombalı saldırının yaÅŸandığı gar meydanının adının “Barış Meydanı” olarak deÄŸiÅŸtirilmesi teklifinde bulunan CHP'li Özgür Özel, yaÅŸamını yitirenler adına da “Emek, Barış ve Demokrasi” anıtı inÅŸa edilmesini istedi. Özel, "Bu nedenle Ankara Tren Garı önünde yaÅŸanan katliamda hayatını kaybeden yurttaÅŸlarımızın anısına söz konusu kavÅŸağın ‘Barış Meydanı' olarak adlandırılması ve burada hayatlarını kaybeden yurttaÅŸlarımızın anısına tek tek isimlerinin yazıldığı ‘Emek, Barış ve Demokrasi' anıtının inÅŸa edilmesi, toplum olarak bu katliama vereceÄŸimiz en somut tepkilerden biri olarak tarihte yerinin alacaktır" dedi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; CHP Grup BaÅŸkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Veli AÄŸbaba, çifte canlı bombalı saldırının yaÅŸandığı Gar Meydanı olarak bilinen alanın Barış Meydanı olarak deÄŸiÅŸtirilmesi ve meydanda yaÅŸamını yitirenler anısına Emek, Barış ve Demokrasi Anıtı inÅŸa edilmesi çaÄŸrısında bulundu. Özel ve AÄŸbaba, TBMM BaÅŸkanlığı'na çaÄŸrılarını içeren bir de kanun teklifi sundu. Teklif, saldırının gerçekleÅŸtiÄŸi Gar Meydanı olarak bilinen alanın AltındaÄŸ ilçesi Ulus Semti'ndeki Hipodrom ve Cumhuriyet caddelerinin kesiÅŸtiÄŸi kavÅŸağın adının “Barış Meydanı” olarak deÄŸiÅŸtirilmesini, 10 Ekim'de meydana gelen katliamda hayatını kaybeden yurttaÅŸların anısına, katledilenlerin isimlerinin bulunduÄŸu “Emek, Barış ve Demokrasi” anıtının kurulmasını öngörüyor. Teklifin gerekçesinde, ÅŸunlar kaydedildi:

 ANITA Ä°SÄ°MLER YAZILSIN

“Cumhuriyet tarihimizin yaÅŸadığı en büyük ve en kanlı katliamlardan biri olan bu saldırı, barışa, kardeÅŸliÄŸe ve demokrasiye inanan ve bu uÄŸurda mücadele eden insanlara yönelik gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Toplumumuzda yükselen barış talebini dile getirmek için bir araya gelen yurttaÅŸlarımıza karşı yapılan bu saldırının failleri ortaya çıkmamış, saldırının neden önlenemediÄŸi gibi çok sayıda soru iÅŸareti hâlâ cevaplanmamışken, ölen yurttaÅŸlarımızın bu meydanda adlarının yaÅŸaması için ivedi olarak harekete geçilmeli ve cumhuriyet tarihinin bu en kanlı katliamının hafızalardan silinememesi adına gerekli adımlar atılmalıdır. Bu nedenle Ankara Tren Garı önünde yaÅŸanan katliamda hayatını kaybeden yurttaÅŸlarımızın anısına söz konusu kavÅŸağın ‘Barış Meydanı' olarak adlandırılması ve burada hayatlarını kaybeden yurttaÅŸlarımızın anısına tek tek isimlerinin yazıldığı ‘Emek, Barış ve Demokrasi' anıtının inÅŸa edilmesi, toplum olarak bu katliama vereceÄŸimiz en somut tepkilerden biri olarak tarihte yerinin alacaktır. Katledilen yurttaÅŸlarımızın isimlerinin Barış Meydanı'nda yaÅŸayabilmesi ve yaÅŸanılan bu katliamın toplumsal hafızamızda yer alabilmesi için bu kanun teklifi hazırlanmıştır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.