Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak, Bağdadi'nin ölümünde kararsız!

Irak Hava Kuvvetlerinin dün gerçekleştirdiği hava saldırısında IŞİD lideri Bağdadi'nin değil öldüğü, vurulan konvoyda bile olup olmadığı kesinleşmedi



Iraklı yetkililer, ABD öncülüÄŸündeki hava koalisyonunun saÄŸladığı istihbarat üzerine hava saldırısı düzenlenen IŞİD konvoyunda Ebu Bekir BaÄŸdadi'nin bulunmadığını açıkladı.

Independent gazetesinin haberine göre Iraklı bir üst düzey güvenlik yetkilisi, "Kaynaklarımızdan aldığımız bilgileri deÄŸerlendirdikten sonra, vurduÄŸumuz konvoyun içinde Ebu Bekir BaÄŸdadi'nin bulunmadığı daha muhtemel görünüyor" diye konuÅŸtu.

Saldırının, BaÄŸdadi’nin konvoyu Irak’ın Enbar iline baÄŸlı Karabile bölgesinde seyir halinde bulunduÄŸu esnada gerçekleÅŸtiÄŸi iddia edildi. BaÄŸdadi hava saldırısında yaralanmadığı ancak IŞİD’e baÄŸlı birçok üst düzey komutan hayatını kaybettiÄŸi gelen haberler arasında.

Irak Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Irak Ä°çiÅŸlerine baÄŸlı istihbarat birimleri, ortak operasyonlar komutanlığı ve Irak hava kuvvetlerinin iÅŸbirliÄŸi sonucu, BaÄŸdadi’nin seyir halinde olan araç konvoyuna hava saldırısı gerçekleÅŸtirildi” denildi.

Irak, daha önce de BaÄŸdadi’ye yönelik saldırı gerçekleÅŸtirdiÄŸini açıklamış, bu açıklamalar daha sonra ya reddedilmiÅŸ ya da ispatlanmamıştı. Açıklamada, ele geçirilen istihbarat bilgilerine göre BaÄŸdadi ve beraberindeki birkaç komutanın Irak’ın Suriye sınırında bir bölgede toplantı yapmak istediÄŸi bilgisi yer aldı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.