Sosyal Medya

Dünya

Hindistan'dan Filistin Devletine destek

Ürdün ziyaretinin ardından Filistin'e gelen Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, Bağımsız Filistin Devleti'ni desteklemeye devam edeceklerini söyledi



Hindistan CumhurbaÅŸkanı Pranab Mukherjee, bugün Filistin'e geldi. Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ve Filistin KurtuluÅŸ Örgütü (FKÖ) üyeleri tarafından karşılanan eski Filistin Devlet BaÅŸkanı Yasir Arafat'ın mezarına çelenk bıraktı.

Dün Ürdün Üniversitesindeki Fahri Doktora ünvanını teslim alırken törende konuÅŸma yapan Mukherjee, Bağımsız Filistin Devleti'ne tereddütsüz desteklerini sürdüreceklerini açıkladı. "Ä°srail ile ikili iliÅŸkilerimiz Filistin ile olan iliÅŸkilerimizden bağımsızdır" açıklamasında bulundu. Ä°srail'in ÅŸiddet eylemleri yüzünden Mescid-i Aksa gezisini iptal eden Muhherjee yarın Ä°srail'e üç gün sürecek bir ziyaret gerçekleÅŸtirecek.

Basına kapalı toplantı düzenleyen Abbas ile Mukherjee'nin, iki ülke iÅŸbirliÄŸini güçlendirecek anlaÅŸmalar imzalaması bekleniyor. Abbas'ın ofisinden yapılan açıklamada, Mukherjee'nin, 2 gün sürecek ziyaret kapsamında Ebu Dis beldesindeki Kudüs Üniversitesi baÅŸta olmak üzere Batı Åžeria'daki bazı yerleri ziyaret edeceÄŸi kaydedildi. Mukherjee'nin, Batı Åžeria'da artan gerilim çerçevesinde Ramalllah'ı ziyaret ettiÄŸi belirtildi.

Hareetz'de yer alan haberde Hindistan'ın bağımsız Filistin'i desteklediÄŸi belirtildi. Ä°srail 1992 yılından beri Hindistan için önemli bir silah tedarikçisi.

Yahudi yerleÅŸimcilerin geçen AÄŸustos ayı baÅŸlarında Nablus'ta DevabiÅŸe ailesinin evini kundaklamasıyla baÅŸlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Åžeria, Kudüs ve Gazze'de Ä°srail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaÅŸanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.